Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Καλιφόρνια μηνύει την κυβέρνηση Trump για το συνοριακό τείχος με το Μεξικό

Η Καλιφόρνια μηνύει την κυβέρνηση Trump για το συνοριακό τείχος με το Μεξικό
Η αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, ισχυρίζεται ότι το τείχος του Trump παραβιάζει τα ομοσπονδιακά περιβαλλοντικά πρότυπα
Η πολιτεία της Καλιφόρνιας κατέθεσε αγωγή την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, κατά του σχεδίου της κυβέρνησης Trump, για την κατασκευή τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό, προσθέτοντας άλλο ένα εμπόδιο στα τόσα που αντιμετωπίζει, μία από τις βασικές υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού προέδρου των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Donald Trump επέμεινε ότι το Μεξικό θα πληρώσει για την κατασκευή του τείχους, η οποία όπως δήλωσαν εμπειρογνώμονες, μπορεί να κοστίσει περίπου 22 δισ. δολάρια και χρειάζεται περισσότερο από τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Το Μεξικό φυσικά αρνείται να πληρώσει κι ο Trump δήλωσε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2017, ότι το τείχος θα χρειαστεί αρχικά τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ, μέχρι να βρει έναν τρόπο τελικά να πληρώσει το Μεξικό.
Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, ωστόσο, αντιτίθενται σθεναρά στο συνοριακό τείχος και τουλάχιστον ορισμένοι γερουσιαστές θα πρέπει να ψηφίσουν για την ένταξή του σε ένα πακέτο δαπανών.
Οι δημοκρατικοί εισαγγελείς, συμπεριλαμβανομένου του Xavier Becerra της Καλιφόρνιας, έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση του Trump για μια σειρά θεμάτων.
Η αγωγή που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Ντιέγκο, ισχυρίζεται ότι το τείχος του Trump παραβιάζει τα ομοσπονδιακά περιβαλλοντικά πρότυπα, καθώς και τις συνταγματικές διατάξεις σχετικά με τον διαχωρισμό των εξουσιών και τα δικαιώματα των πολιτειών.
Εκπρόσωποι από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η αγωγή ζητά από τις αρχές να σταματήσουν την κατασκευή του τείχους μέχρι να αποδειχθεί η συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς νόμους και να εκδώσουν εντολή ώστε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να μην μπορεί να παραιτηθεί από τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές για να διευκολύνει το έργο.
Τον Αύγουστο του 2017, η διοίκηση του Trump δήλωσε ότι είχε επιλέξει τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες για να κατασκευάσει συγκεκριμένα πρότυπα για το τείχος, ο οποίος θα έχει ύψος 9 μέτρα και πλάτος περίπου 30 πόδια και θα δοκιμαστεί στο Σαν Ντιέγκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης