Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στην Καταλονία για το δημοψήφισμα - Η τοπική αστυνομία απεγκλώβισε ομάδα της Εθνοφυλακής

Ένταση στην Καταλονία για το δημοψήφισμα - Η τοπική αστυνομία απεγκλώβισε ομάδα της Εθνοφυλακής
Ομάδα από Εθνοφύλακες, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί μέσα στην έδρα του καταλανικού συμβουλίου Οικονομικών στη Βαρκελώνη, κατόρθωσαν σήμερα τα ξημερώματα να εξέλθουν
Αμείωτη παραμένει η ένταση στους δρόμους της Βαρκελώνης, καθώς οι αρχές της Μαδρίτης επιχειρούν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχει κριθεί αντισυνταγματικό.
Ομάδα από Εθνοφύλακες, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωί μέσα στην έδρα του καταλανικού συμβουλίου Οικονομικών στη Βαρκελώνη, κατόρθωσαν σήμερα τα ξημερώματα να εξέλθουν χάρη στην επέμβαση της τοπικής αστυνομίας Mossos d’ Esquadra, όπως μεταδίδουν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Πέντε άνδρες της Εθνοφυλακής με πολιτικά κατόρθωσαν να περάσουν στις τρεις το πρωΐ και αφού διέσχισαν μία μικρή απόσταση στη Ράμπλα, στράφηκαν προς την Γκραν Βία όπου επιβιβάσθηκαν σε αστυνομικά αυτοκίνητα, τα οποία επίσης απομακρύνθηκαν με τη συνοδεία των Mossos.
Μία ομάδα από τους διαδηλωτές, που συνεχίζουν να πολιορκούν την έδρα του συμβουλίου, εκτόξευσαν εναντίον τους αντικείμενα και προπηλάκισαν τους Εθνοφύλακες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση των ερευνών κατόπιν δικαστικής εντολής για να παρεμποδισθεί το καταλανικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, που έχει ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Εντός του συμβουλίου Οικονομίας της καταλανικής Τζενεραλιτάτ εξακολουθούν να βρίσκονται 15 Εθνοφύλακες.
Η έξοδος από το πολιορκημένο κτήριο (η δημοτική αστυνομία εκτιμά πως 40.000 άνθρωποι έχουν κατακλύσει την είσοδό του και την περιοχή γύρω από αυτό) είχε αποδειχθεί μία άκρως ευαίσθητη επιχείρηση, καθώς ο επικεφαλής των Mossos d’ Esquadra Τζουσέπ Λιουΐς Τραπέρο είχε διατάξει τους άνδρες του να αποφύγουν τη χρήση βίας.
Η ένταση για τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος μεταφέρθηκε και στη διάσημη όπερα της Βαρκελώνης, το ‘Λισέου’ , όπου μία ομάδα από θεατές τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Καταλονίας «Els Segadors».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης