Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Η κατάσταση στη Β. Κορέα γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή - Αναγκαία η έναρξη συνομιλιών

ΥΠΕΞ Κίνας: Η κατάσταση στη Β. Κορέα γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή - Αναγκαία η έναρξη συνομιλιών
Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο «δε μπορεί να αφεθεί εκτός ελέγχου»
Ιδιαιτέρως ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο εμφανίστηκε σήμερα (21/9) ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχει με τον γερμανό ομόλογό του, Sigmar Gabriel, στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείων ειδήσεων της Κίνας, ο Wang δήλωσε ότι «η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή», τονίζοντας παράλληλα ότι «δε μπορεί να αφεθεί εκτός ελέγχου».
Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόσφατο νέο ψήφισμα του ΟΗΕ για την Βόρεια Κορέα, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους ψηφίσματα «δε μπορούν να βασίζονται μόνο σε κυρώσεις και όχι σε συνομιλίες».
Παρά το γεγονός ότι η Κίνα έχει καταδικάσει πλήρως τις πρόσφατες δοκιμές της Πιονγιάνγκ, εξακολουθεί να διατηρεί μία περισσότερο μετριοπαθή στάση σε σύγκριση με άλλες μεγάλες δυνάμεις, πιέζοντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν σε διάλογο προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει επανειλημμένα από την Κίνα να ασκήσει περισσότερες πιέσεις στη Βόρεια Κορέα, απειλώντας μάλιστα ότι θα επιβάλει νέες κυρώσεις στις κινεζικές τράπεζες και σε άλλες επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την Πιονγιάνγκ.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο τονίζει ότι κάνει ήδη ό,τι περνάει από το χέρι του για να ασκήσει πιέσεις στη Βόρεια Κορέα, καλώντας με τη σειρά του τις εμπλεκόμενες χώρες να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την επίλυση των εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης