Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν για Κουρουμπλή: Στείλαμε πλοίο της EMSA στον Σαρωνικό μέσα σε 3 ώρες

Κομισιόν για Κουρουμπλή: Στείλαμε πλοίο της EMSA στον Σαρωνικό μέσα σε 3 ώρες
Το ελληνικό αίτημα προς την ΕMSA κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Βελγίου) της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου
Μέσα σε τρεις ώρες από τη στιγμή που κατατέθηκε το ελληνικό αίτημα, η EMSA έστειλε απορυμμαντικό πλοίο για τη διαδικασία απορύπανσης του Σαρωνικού, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Ειδικότερα, το ελληνικό αίτημα προς την ΕMSA κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Βελγίου) της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου,  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Κάρλος M. Γκορδεχουέλα, εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι "το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ERCC) έλαβε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα αίτημα για την κινητοποίηση απορρυπαντικού πλοίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA). Περίπου 3 ώρες αργότερα, ο EMSA μίσθωσε ένα απορρυπαντικό πλοίο και περίπου στις 9.30 π.μ. (ώρα Βελγίου) λάβαμε επιβεβαίωση ότι το πλοίο αυτό βρισκόταν ήδη στην περιοχή και είχε ξεκινήσει τις εργασίες απορρύπανσης".
Εξάλλου, ερωτηθείς πόσα ειδικά εξοπλισμένα πλοία της EMSA ήταν διαθέσιμα τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν αίτημα βοήθειας, ο ίδιος εκπρόσωπος Τύπου δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και παρέπεμψε στην EMSA. "Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλες οι ανάγκες των ελληνικών αρχών ικανοποιήθηκαν", ανέφερε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης