Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google εξαγοράζει έναντι 1,1 δισ. δολαρίων μονάδα της δημοφιλούς HTC

tags :
Η Google εξαγοράζει έναντι 1,1 δισ. δολαρίων μονάδα της δημοφιλούς HTC
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Google θα μεταφέρει περίπου 2.000 υπαλλήλους της HTC στις εγκαταστάσεις της
Η Google μπαίνει για τα καλά στο «παιχνίδι» των κινητών τηλεφώνων, εξαγοράζοντας τμήμα της ταϊβανέζικης HTC έναντι 1,1 δισ. δολαρίων, όπως ανακοίνωσαν σήμερα (21 Σεπτεμβρίου 2017) οι δύο κολοσσιαίες τεχνολογικές εταιρείες.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Google θα μεταφέρει περίπου 2.000 υπαλλήλους της HTC στις εγκαταστάσεις της, οι οποίοι θα εργαστούν στην εξέλιξη των ήδη υπάρχοντων ή στη δημιουργία νέων προϊόντων, που θα έχουν τη «βούλα» των δύο εταιρειών.
Βέβαια, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Google κ. Rick Osterloh, αρχικά θα υπάρξει συνεργασία στο λογισμικό, και μετέπειτα στο hardware.
Με την εξαγορά του κατασκευαστή, η γιγαντιαία θυγατρική της Alphabet θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγή του νέου smartphone «Pixel» αλλά και λοιπών συσκευών.
Το μοντέλο Pixel απέχει πολύ από το να γίνει ένα κορυφαίο κινητό τηλέφωνο, καθώς, ενδεικτικά, οι πωλήσεις του ανήλθαν σε 552.000 μονάδες κατά το πρώτο τρίμηνο 2017.
Η HTC έχει κατά το παρελθόν έχει καταλάβει ακόμη και την πρώτη θέση ανάμεσα στους κορυφαίους κατασκευαστές έξυπνων κινητών (smartphones).
Το 2012, ο τεχνολογικός γίγαντας πλήρωσε 12,5 δισ. δολάρια για την Motorola Mobility, έναν κορυφαίο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων με λογισμικό Android.
Σε λιγότερο από τρία χρόνια, η Google την πούλησε στην Lenovo Group για λιγότερο από 3 δισ. δολάρια.
Το 2014, η Google διέθεσε 3,2 δισ. δολάρια στη Nest Labs, κατασκευαστή συνδεδεμένων θερμοστατών, ωστόσο τα προϊόντα απέτυχαν παταγωδώς...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης