Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Lufthansa το μεγαλύτερο μέρος της Air Berlin – Η EasyJet εξαγοράζει τα υπόλοιπα

tags :
Στη Lufthansa το μεγαλύτερο μέρος της Air Berlin – Η EasyJet εξαγοράζει τα υπόλοιπα
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα ποσά...
Η Lufthansa θα λάβει το πλειοψηφικό πακέτο της γερμανικής αεροπορικής Air Berlin, μετά και το πέρας της διαδικασίας υποβολής προσφορών (στις 15 Σεπτεμβρίου 2017), με τις σχετικές συνομιλίες για το τελικό «deal» να ολοκληρώνονται στις 12 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Όπως δηλώνουν στο πρακτορείο αξιωματούχοι που γνωρίζουν καλά το θέμα, το υπόλοιπο μερίδιο της Air Berlin θα εξαγοραστεί από την αεροπορική χαμηλού κόστους EasyJet.
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα ποσά, ωστόσο είναι ήδη γνωστό πως η Lufthansa προσφέρει ένα τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ για 90 αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένου του στόλου της αυστριακής μονάδας Niki και 38 αεροσκάφη που έχει ήδη μισθώσει από την Air Berlin, ενώ η βρετανική EasyJet ενδιαφέρεται για 40 αεροπλάνα.
Η Air Berlin, η οποία απασχολεί περισσότερους από 8.000 ανθρώπους, υπέβαλε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές τον περασμένο Αύγουστο, μετά την απόφαση της Etihad Airways -που ήταν ο κύριος μέτοχος- να αποχωρήσει, μετά από χρόνια οικονομικών ζημιών.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας δάνεισε τον περασμένο μήνα στην Air Berlin 150 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να εκτελέσει τις πτήσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης