Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο επενδυτής που προέβλεψε πως ο S&P 500 θα ξεπεράσει τις 2.500 μονάδες, αναμένει συνέχεια του «ράλι» στον δείκτη

tags :
Ο επενδυτής που προέβλεψε πως ο S&P 500 θα ξεπεράσει τις 2.500 μονάδες, αναμένει συνέχεια του «ράλι» στον δείκτη
Ο κ. Birinyi, πριν από δύο χρόνια, εκτίμησε πως ο S&P 500 θα εκτοξευτεί στις 3.200 μονάδες το 2017
Ο ευρέως γνωστός στο επενδυτικό κοινό κ. Laszlo Birinyi, ο οποίος με ακρίβεια προέβλεψε -εύστοχα- ότι ο S&P 500 θα σπάσει το «φράγμα» των 2.500 μονάδων τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναμένει συνέχεια της ανόδου στον δείκτη-βαρόμετρο της Wall Street, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2017.
Μιλώντας στο MarketWatch, ο 73χρονος πρόεδρος της Birinyi Associates επισήμανε πως πλέον δεν υπάρχει η αφορμή ή η προϋπόθεση για να εισέλθουν οι επενδυτές σε μία «bear» αγορά.
Ο πρώην αναλυτής της Salomon Brothers σημείωσε ότι, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της «φούσκας» των τεχνολογικών εταιρειών τη δεκαετία του '90, οι αρχικές δημόσιες προσφορές στον κλάδο τριπλασιάστηκαν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, κάτι που «δε συμβαίνει πλέον».
Επίσης, ο επενδυτής υπογραμμίζει πως «υπάρχουν ακόμη πολλά μετρητά στην αγορά», τα οποία θα τροφοδοτήσουν τις αγορές μετοχών το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Birinyi, πριν από δύο χρόνια, εκτίμησε πως ο S&P 500 θα εκτοξευτεί στις 3.200 μονάδες το 2017, επίδοση όμως άκρως αισιόδοξη, καθώς είναι υψηλότερη κατά 30% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα του δείκτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης