Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon και Facebook θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα για προβολή των αγώνων της Premier League

tags :
Amazon και Facebook θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα για προβολή των αγώνων της Premier League
Για την περίοδο 2016-2019, τα δικαιώματα του πρωταθλήματος έχουν δοθεί στις BSkyB και BT, έναντι 8,4 εκατ. στερλινών ετησίως
Δύο εκ των μεγαλύτερων τεχνολογικών εταιρειών του κόσμου επιθυμούν να εισέλθουν και σε μία ακόμη αγορά, αυτή της προβολής ποδοσφαιρικών αγώνων, και μάλιστα του καλύτερου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στον κόσμο.
Πρόκειται για τις Amazon και Facebook, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Manchester United, κ. Ed Woodward, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των επενδυτών της κορυφαίας (εισηγμένης στο χρηματιστήριο!) ποδοσφαιρικής ομάδας.
Για την περίοδο 2016-2019, τα δικαιώματα του πρωταθλήματος έχουν δοθεί στις BSkyB και BT, έναντι 8,4 εκατ. στερλινών ετησίως.
Τον περασμένο μήνα, η Amazon «κέρδισε» το Sky, πληρώνοντας ένα ποσό ύψους 10 εκατ. στερλινών για τα δικαιώματα του βρετανικού τουρνουά τέννις ATP, ενώ η εταιρεία του Jeff Bezos ηδη μεταδίδει -μεταξύ άλλων- το πρωτάθλημα NFL (χόκεϊ στις Η.Π.Α.) κάθε Πέμπτη.
Στα της Manchester United plc, η οποία είναι καταχωρημένη στο «φορολογικό παράδεισο» των Νήσων Κέιμαν και η μετοχή της οποίας διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη, αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδά της το οικονομικό έτος 2016-2017 ανήλθαν σε 581 εκατ. στερλίνες, υψηλότερα κατά 66 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο χρονικό διάστημα!
Τα λειτουργικά κέρδη της Premier League κυμαίνονταοι σε περίπου 600 εκατ. βρετανικές λίρες ετησίως, ποσό τριπλάσιο από τα έσοδα της γερμανικής Bundesliga!
Το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων προέρχεται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις (πάρα πολλές) χορηγίες, ενώ υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα από την πολιτεία για τις ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης