Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Mercedes-Benz «χτυπά στα ίσα» την Tesla και επενδύει 1 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα

tags :
Η Mercedes-Benz «χτυπά στα ίσα» την Tesla και επενδύει 1 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα
Η «στροφή» της αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα παίρνει «σάρκα και οστά»
Η Daimler, μητρική της Mercedes-Benz, θα ξοδέψει 1 δισ. δολάρια για να αρχίσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο της Αλαμπάμα, στις Η.Π.Α., «προκαλώντας» έτσι στα ίσα την αμερικανική Tesla, την πρωτοπόρα του κλάδου.
Από την επένδυση θα δημιουργηθούν 600 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα (21 Σεπτεμβρίου 2017) η εταιρεία.
Η επένδυση αποδεικνύει πως η «στροφή» της αυτοκινητοβιομηχανίας στα ηλεκτρικά οχήματα, παίρνει «σάρκα και οστά».
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α.αναμένεται να τετραπλασιαστούν -σε σχέση με το 2016- σε 643.000 το 2021, περίπου 4% της αμερικανικής αγοράς οχημάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Bloomberg New Energy Finance, ενώ ο κλάδος θα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο των πωλήσεων το 2030!
Ωστόσο, η εν λόγω «στροφή» αποδεικνύεται δαπανηρή.
Η Daimler πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να μειωθούν κατά 4 δισ. ευρώ οι δαπάνες έως το 2025, για να αντισταθμιστούν τα ασθενέστερα περιθώρια κέρδους που θα προκύψουν από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για την εγκατάσταση «καθαρότερων» οχημάτων εν μέσω αυστηρότερων κανόνων εκπομπών ανά τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης