Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Θα δώσουμε 20 δις ευρώ στην ΕΕ αν έχουμε πρόσβαση στην ενιαία αγορά για 2 χρόνια μετά το Brexit

tags :
May: Θα δώσουμε 20 δις ευρώ στην ΕΕ αν έχουμε πρόσβαση στην ενιαία αγορά για 2 χρόνια μετά το Brexit
Η ιστορία θα κρίνει το Brexit όχι για τις διαφορές μας αλλά για το όραμα μας αναμένεται να αναφέρει η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας
Την πρόθεση της Μεγάλης Βρετανίας να συνεισφέρει το ποσό των 20 δις ευρώ στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό κατά τη μεταβατική περίοδο δύο χρόνων μετά το Brexit (τον Μάρτιο του 2019), εφόσον η χώρα της συνεχίσει να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά και σε κάποιας μορφής τελωνειακή ένωση αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη σημερινή ομιλία της στην Φλωρεντία της Ιταλίας, η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May.
Σύμφωνα με το BBC, η May θα επιχειρήσει να ξεπεράσει το αδιέξοδο των σημερινών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ – Μ. Βρετανίας για το Brexit, τονίζοντας ότι είναι κοινή ευθύνη όλων να υπάρξει ένα ομαλό Brexit.
Εκτιμάται ότι η May θα υποστηρίξει ότι η ιστορία θα κρίνει το Brexit «όχι για τις διαφορές μας αλλά για το όραμα μας», τονίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων μια επιτυχής τελική συμφωνία.
«Εάν το καταφέρουμε αυτό, τότε όταν θα γραφεί αυτό το κεφάλαιο της ευρωπαϊκής μας ιστορίας, θα το θυμόμαστε όχι για τις αντιθέσεις και τις διαφορές μας, αλλά για το όραμα μας.
Όχι για τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε αλλά για τη δημιουργικότητα που δείξαμε για να τις αντιμετωπίσουμε.
Όχι για μια σχέση που τελείωσε, αλλά για μια νέα συνεργασία που μόλις άρχισε» αναμένεται να αναφέρει η May, η οποία θα υπογραμμίσει ότι εάν η Μ. Βρετανία και η ΕΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους για μια νέα σχέση, τότε και οι δύο πλευρές θα μπορούν να είναι αισιόδοξες για το μέλλον.
Πάντως ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit, Michel Barnier τόνισε ότι «απομένουν ακόμη σημαντικές ασάφειες» όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και ζήτησε από τη Βρετανία να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις  από την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης