Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Τρελός ο Kim Yong Un, δεν ενδιαφέρεται για τον λαό της Βόρειας Κορέας

tags :
Trump: Τρελός ο Kim Yong Un, δεν ενδιαφέρεται για τον λαό της Βόρειας Κορέας
«Ο Kim Yong Un θα δοκιμαστεί όπως ποτέ πριν!», έγραψε στο Twitter o Αμερικανικός πρόεδρος
Απάντηση στις ύβρεις και τις απειλές του Βορειοκορεάτη ηγέτη KimYongUnέδωσε μέσω Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, DonaldTrump.
«Ο Kim Yong Un είναι ένας τρελός που δεν ενδιαφέρεται για το αν πεθαίνει από την πείνα ή σκοτώνεται ο λαός του και θα δοκιμαστεί όπως ποτέ πριν!», έγραψε στο Twitter o Αμερικανικός πρόεδρος.



Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο οποίος χαρακτήρισε ψυχικά διαταραγμένο τον πρόεδρο των ΗΠΑ και προειδοποίησε πως θα πληρώσει ακριβά τις απειλές του κατά της Β. Κορέας.
Ο Kim Yong un αναφερόμενος στην ομιλία Trump στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» τη Β. Κορέα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πληρώσει ακριβά τις απειλές τους.
«Η Πιονγκγιάνγκ θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία μετά την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία που έκανε ο Trump» τόνισε ο Kim Yong un, όπως μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η προειδοποίηση του Προέδρου των ΗΠΑ ότι η χώρα του ίσως αναγκαστεί να καταστρέψει τελείως τη Βόρεια Κορέα με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», τόνισε ο ηγέτης της Β. Κορέας σε μια-μάλλον σπάνια-ανακοίνωση γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο που μετέδωσε το πρακτορείο.
«Ο Trump θα βρεθεί αντιμέτωπος με συνέπειες που δεν θα περιμένει.
Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά» τόνισε ο Kim Yong un, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας», ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός» ενώ σημείωσε ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».
Αν και στην ανακοίνωση του ο Kim Yong un δεν διευκρινίζει τι είδους απάντηση σκοπεύει να δώσει στις απειλές του Trump, τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Ri Yong Ho, ο οποίος σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την ομιλία του Trump, αν και είχε αναφέρει ότι «δεν ξέρω ποιες ακριβώς θα είναι οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε καθώς τις διαταγές δίνει ο ηγέτης μας Kim Yong un», είχε υποστηρίξει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια δυνατή πυροδότηση βόμβας υ


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης