Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εάν η Β. Κορέα πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή, όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Εάν η Β. Κορέα πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή, όλες οι επιλογές παραμένουν ανοιχτές
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναζητούν επίλυση της κρίσης μέσω της διπλωματικής οδού
Σαφές μήνυμα προς τη Βόρεια Κορέα έστειλε σήμερα (22/9) ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, τονίζοντας ότι εάν η Πιονγιάνγκ πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή, όλες οι στρατιωτικές επιλογές της Ουάσινγκτον θα παραμείνουν ανοιχτές.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Tillerson δήλωσε πως «θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για επίλυση της κρίσης μέσω της διπλωματικής όδού», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «όλες οι στρατιωτικές μας επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Πιονγιάνγκ προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό Ωκεανό, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία τόσο των γειτονικών χωρών, όσο και της διεθνούς κοινότητας.
«Μόλις μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τη φύση αυτής της απειλής, ο πρόεδρος θα λάβει την απόφαση σχετικά με τις κατάλληλες ενέργειες», δήλωσε ο Tillerson, χωρίς να διευκρινίζει πως ακριβώς θα μπορούσαν να δράσουν οι ΗΠΑ σε μία ενδεχόμενη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.
Παράλληλα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απέφυγε να σχολιάσει την επιθετική ρητορική του Donald Trump απέναντι στην Πιονγιάνγκ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «λαμβάνει πολύ σοβαρά την ευθύνη για την ασφάλεια του αμερικανικού λαού και αποτελεί τη βασική του προτεραιότητα».
Ωστόσο διευκρίνησε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνη της σε όλη αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας ότι τόσο η Κίνα όσο και η ΡΩσία έχουν ασκήσει επίσης πιέσεις κατά της Βόρειας Κορέας.
Σε ότι αφορά τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Tillerson παραδέχθηκε ότι είναι «ιδιαίτερα τεταμένες», ενώ πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές αναζητούν πεδία για να συνεργαστούν από κοινού.
«Είναι προφανές ότι οι σχέσεις είναι ιδιαίτερα τεταμένες, αλλά είναι σημαντικό οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις στον κόσμο να βρούμε έναν τρόπο, να βρούμε τομείς κοινού ενδιαφέροντος που μπορούμε να συνεργαστούμε», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Tillerson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης