Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullmann (SPD): Με τη συμμετοχή του FDP στη γερμανική κυβέρνηση η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο

Bullmann (SPD): Με τη συμμετοχή του FDP στη γερμανική κυβέρνηση η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο
To FDP έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ
Την ανάγκη να «προχωρήσει» το «ευρωπαϊκό πρότζεκτ» υπογραμμίζει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Udo Bullmann, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη επανεκλογή των Χριστιανοδημοκρατών της Α. Merkel, είναι σίγουρο ότι δεν θα βοηθήσει σε αυτό.
«Οι προτάσεις του πρόεδρου Macron είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενες, όπως ο ενθουσιασμός του για τη δημιουργία ξεχωριστού προϋπολογισμού για την ευρωζώνη.
Ωστόσο, μια Οικονομική και Νομισματική Ένωση, η οποία είναι απόλυτα αδιαπέραστη από τους κινδύνους, κινητοποιεί επαρκείς επενδύσεις για μελλοντική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας και δημιουργεί κοινωνική πρόοδο για όλους, απαιτεί βήματα που υπερβαίνουν τα σχέδια του Macron», λέει χαρακτηριστικά ο Bullmann προσθέτοντας ότι «μια γερμανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Merkel και του Schaeuble θα δυσκολευόταν να κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο - και μάλλον δεν θα ήταν καν ικανή να αναζωογονήσει τον γαλλο-γερμανικό μηχανισμό για την περαιτέρω ολοκλήρωση».
Σχετικά με το ενδεχόμενο να μπει στην επόμενη κυβέρνηση το κόμμα των Φιλελευθέρων, οι οποίοι μεταξύ άλλων έχουν ταχθεί υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Bullmann σχολιάζει πως θα είναι αυτό που θα δώσει τη χαριστική βολή στα σχέδια εμβάθυνσης της ευρωζώνης.
«Ακόμη και αν δεν υπήρχε εταίρος του συνασπισμού που να εμποδίζει την ουσιαστική μεταρρύθμιση της ΕΕ, οι συντηρητικοί της Merkel έχουν χάσει την αφοσίωσή τους στην ευρωπαϊκή ιδέα» λέει και συμπληρώνει: «Προσθέστε έναν εταίρο συνασπισμού όπως το FDP σε αυτό το μίγμα - ένα κόμμα που είναι εχθρικό σε σχεδόν όλες τις προτάσεις μεταρρύθμισης που συζητούνται επί του παρόντος - και αυτό που παίρνετε είναι μια συνταγή για ένα πλήρες αδιέξοδο στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης