Διεθνή

Η ΕΕ θα διοργανώσει το 2018 διάσκεψη στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Συρίας

Η ΕΕ θα διοργανώσει το 2018 διάσκεψη στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Συρίας
Η ΕΕ υποστηρίζει έμπρακτα τους Σύριους, με σχεδόν 10 δισ. ευρώ συνολικά να έχουν δοθεί σε ανθρωπιστική, αναπτυξιακή,και οικονομική βοήθεια για τους πολίτες στη Συρία και στις γειτονικές χώρ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα οργανώσει μία δεύτερη διάσκεψη στις Βρυξέλλες για το μέλλον της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής την άνοιξη του 2018.
Αυτό ανακοινώθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, από την Ύπατη Εκπρόσωπο Federica Mogherini, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σχετικά με την κρίση της Συρίας, που διοργάνωσε η ΕΕ, στο περιθώριο της 72ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και παρακολούθησαν περίπου 50 χώρες και εταίροι.
Η διάσκεψη του 2018, θα αποτελέσει συνέχεια της Διάσκεψης των Βρυξελλών του 2017 και θα επιδιώξει να διατηρήσει την προσοχή και την ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας στη συριακή κρίση, και θα ενθαρρύνει την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες τον Απρίλιο 2017.
Αυτό περιλαμβάνει τη συνεχή στήριξη υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, για μια πολιτική λύση και τη διασφάλιση των αντίστοιχων αναγκών των Σύριων στο εσωτερικό της Συρίας και των γειτονικών χωρών.
"Η Συρία παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ.
Η ΕΕ είναι ο κορυφαίος δωρητής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Σύριους, τόσο στη Συρία όσο και στην περιοχή.
Είμαστε αυτοί που υποστηρίζουν τους Σύριους και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο, να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να επαναφέρουμε την κανονική ζωή σε περιοχές, όπου η βία έχει υποβαθμιστεί και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανασυγκρότηση, μόλις επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία στη Γενεύη", δήλωσε η Φεντερίτσα Μογκερχίνι.
"Η σύγκρουση στη Συρία εξακολουθεί να προκαλεί μεγάλη υπομονή για εκατομμύρια ανθρώπους, τόσο στη Συρία όσο και σε ολόκληρη την περιοχή.
Η σύγκρουση εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από μεγάλη έλλειψη προστασίας των αμάχων, παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής πρόσβασης. η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις πιό πιεστικές ανθρωπιστικές και ανθεκτικές ανάγκες των πολιτών", δήλωσε ο Έλληνας Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει την κινητοποίηση όλων των μέσων της, πολιτικών, διπλωματικών και ανθρωπιστικών, για να υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την εξάλειψη της κρίσης, να βοηθήσει στη σταθεροποίηση και τον προγραμματισμό, μετά τη συμφωνία και να συνεχίσει να παρέχει ζωτική ανθρωπιστική και μη ανθρωπιστική βοήθεια στο συριακό λαό.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύθηκε επίσης για επιπλέον βοήθεια ύψους 560 εκατ. ευρώ για το 2018, στη Συρία, την Ιορδανία και το Λίβανο, διατηρώντας έτσι το επίπεδο εμπλοκής της σε αυτές τις χώρες.
Η ΕΕ παρακολουθεί την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της διεθνούς κοινότητας που αναλήφθηκαν κατά τη διάσκεψη των Βρυξελλών και θα κυκλοφορήσει την πρώτη έκθεση χρηματοοικονομικής παρακολούθησης έως τα μέσα Οκτωβρίου 2018.
Η ΕΕ υποστηρίζει έμπρακτα τους Σύριους, με σχεδόν 10 δισ. ευρώ συνολικά να έχουν δοθεί σε ανθρωπιστική, αναπτυξιακή,και οικονομική βοήθεια για τους πολίτες στη Συρία και στις γειτονικές χώρες από την έναρξη της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης