Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump χαρακτηρίζει τη υπόθεση των διαφημίσεων στο Facebook ως μέρος της «ρωσικής φάρσας»

Ο Trump χαρακτηρίζει τη υπόθεση των διαφημίσεων στο Facebook ως μέρος της «ρωσικής φάρσας»
Ο εκλογικός νόμος των ΗΠΑ απαγορεύει σε διεθνείς και ξένους φορείς να ξοδεύουν χρήματα για να υποστηρίξουν ρητά την εκλογή ή την ήττα ενός υποψηφίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αμφισβήτησε την απόφαση του Facebook να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις πολιτικές διαφημίσεις, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, καθώς το κοινωνικό μέσο δικτύωσης βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών, για υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές στις ΗΠΑ.
"Η φάρσα της Ρωσίας συνεχίζεται, τώρα είναι οι διαφημίσεις στο Facebook", έγραψε ο Trump στο Twitter.
"Τι γίνεται με την εντελώς προκατειλημμένη και ανέντιμη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης υπέρ της ανέντιμης Hillary", αναφερόμενος στη Hillary Clinton, την αντίπαλό του στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.
Νωρίτερα το Σεπτέμβριο του 2017, το Facebook δήλωσε ότι μία εσωτερική έρευνα, αποκάλυψε ότι επιχείρηση που πιθανότατα εδρεύει στη Ρωσία, δαπάνησε 100.000 δολάρια σε 3.000 διαφημίσεις Facebook, που προωθούσαν μηνύματα διχασμού, τους μήνες πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Η εταιρεία αρχικά αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τις διαφημίσεις στο Κογκρέσο, αλλά τελικά δήλωσε ότι θα το έκανε, υποχωρώντας στις αρχές στους ΗΠΑ, που απειλούσαν να αποκλείσουν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, σε σχέση με τις διαφημίσεις που εκτελούνται κατά τις προεκλογικές εκστρατείες.
Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε ότι το Facebook, για πρώτη φορά, θα έδινε πλέον τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να δει οποιεσδήποτε πολιτικές διαφημίσεις που τρέχουν στο Facebook, ανεξάρτητα από που κατευθύνονται.
Το Facebook επίσης θα ζητήσει από τους διαφημιστές να αποκαλύψουν ποιος πληρώνει για τις διαφημίσεις, μια απαίτηση που σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ ισχύει για πολιτικές διαφημίσεις στην τηλεόραση, αλλά όχι στα κοινωνικά μέσα.
Ενώ το Trump απέρριψε τη διαμάχη της διαφήμισης, ο υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, εξέφρασε την ανησυχία του.
"Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι φορείς παροχής κοινωνικών μέσων αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις", δήλωσε ο Tillerson στο ABC, δείχνοντας τη χρήση τους από εξτρεμιστικές ομάδες σε όλο τον κόσμο καθώς και σε προεκλογικές εκστρατείες.
"Αλλά έχουν και ευθύνες", είπε. 
Και νομίζω ότι θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά τις ευθύνες τους σε αυτό το θέμα".
Ο εκλογικός νόμος των ΗΠΑ απαγορεύει σε διεθνείς και ξένους φορείς να ξοδεύουν χρήματα για να υποστηρίξουν ρητά την εκλογή ή την ήττα ενός υποψηφίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης