Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έπεσε η αυλαία για τον προεκλογικό αγώνα στην Γερμανία

Έπεσε η αυλαία για τον προεκλογικό αγώνα στην Γερμανία
Aπό πολλούς πολιτικούς αναλυτές περιγράφεται ως βαρετη η προεκλογική περίοδος
Σήμερα (22/9) είναι το μεγάλο φινάλε του γερμανικού προεκλογικού αγώνα που από πολλούς πολιτικούς αναλυτές περιγράφεται ως βαρετός.
Κυρίως επειδή έλλειπε η αντιπαράθεση αλλά και η διαφοροποίηση ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα θέματα – είτε το προσφυγικό, είτε η ευρωκρίση, είτε το Brexit ή ακόμη οι σχέσεις με τις ΗΠΑ.

 Οι προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων

Στο Βερολίνο ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD M. Schulz μίλησε το απόγευμα στις 7 ώρα Ελλάδας σε κεντρική πλατεία της γερμανικής πρωτεύουσας.
Μαζί του στην σκηνή ήταν η ηγεσία του κόμματος αλλά και οι σοσιαλδημοκράτες υπουργοί όπως και οι σοσιαλδημοκράτες πρωθυπουργοί των κρατιδίων.
Δεδομένου του γεγονότος ότι το ένα τρίτο ψηφοφόρων δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιόν θα ψηφίσει, ο M. Schulz κατέβαλλε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει την ψήφο τους.
Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί και το πολιτικό του μέλλον.
Όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό του SPD από αυτό που είχε πετύχει πριν τέσσερα χρόνια (25,7%) τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τον M. Schulz να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.
Στις 8 μμ. ώρα Ελλάδος στο Μόναχο η πρόεδρος του CDU Α. Merkel μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση όπου την υποδέχθηκε ο βαυαρός πρωθυπουργός.
Με αυτό τον τρόπο καγκελάριος και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών ήθελαν να δείξουν πως έχουν λύσει τις διαφορές τους στο προσφυγικό.
Πριν λίγους μήνες το ζήτημα είχε προκαλέσει δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αδερφών κομμάτων.
Αλλά βέβαια και η κ. Merkel κατέβαλλε μια τελευταία προσπάθεια να κερδίσει τους αναποφάσιστους.
Ακόμα όμως και το ποσοστό του 36-37% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις αποτελούν πλήγμα για την καγκελάριο.

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν τα μικρότερα κόμματα

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία πραγματοποίησε την εκδήλωση της στο Μόναχο σε μια πλατεία πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η Α. Merkel.
Στο Βερολίνο το κόμμα Η Αριστερά διοργάνωσε μια συμβατική προεκλογική συγκέντρωση μπροστά από το Δημαρχείο, ενώ οι Πράσινοι ολοκλήρωσαν την προεκλογική εκστρατεία κάπως ανορθόδοξα με ένα πάρτι με... μακαρονάδα.
Τέλος η κεντρική συγκέντρωση των Φιλελευθέρων πραγματοποιήθηκε στο Ντύσελντορφ.
Οι δημοσκοπήσεις βλέπουν και τα τέσσερα μικρότερα στη ομοσπονδιακή βουλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης