Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πονοκέφαλος» για τη Merkel η άνοδος του ακροδεξιού AfD - Κάλεσε σε «μάχη» και για την τελευταία ψήφο

«Πονοκέφαλος» για τη Merkel η άνοδος του ακροδεξιού AfD - Κάλεσε σε «μάχη» και για την τελευταία ψήφο
Η Merkel, μιλώντας σε υποστηρικτές της στο Βερολίνο ζήτησε εκ νέου την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της
Κανένας εφησυχασμός είναι το μήνυμα που εκπέμπει προς τους υποστηρικτές της η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ενόψει των αυριανών (24/9) βουλευτικών εκλογών , καθώς η σημαντική άνοδος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD) περιπλέκει την κατάσταση για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.
Η Merkel ζήτησε από τους οπαδούς του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) να αγωνιστούν μέχρι και την τελευταία ψήφο, με το δεδομένο  πως το να τρίτο του εκλογικού σώματος εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο.
Η καγκελάριος αναμένεται να επικρατήσει άνετα στις εκλογές έχοντας διψήφια διαφορά από τους Σοσιαλδημοκράτες, αλλά η AfD θα μπορούσε να αναδειχθεί ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, περιπλέκοντας τη σύνθεση του κυβερνητικού συνασπισμού.
Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας INSA που δημοσίευσε η εφημερίδα Bild έδειξε φθίνουσα υποστήριξη τόσο για τη χριστιανοδημοκρατική συμμαχία της Merkel, η οποία υποχώρησε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 34%, ενώ το SPD «κατρακύλησε» στο 21%.
Η αντιμεταναστευτική, AfD, εν τω μεταξύ, κέρδισε δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 13%, γεγονός που θα την καθιστούσε το πρώτο ακροδεξιό κόμμα, που θα εισέλθει στο κοινοβούλιο από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.
Η Merkel, μιλώντας σε υποστηρικτές  της στο Βερολίνο προτού αναχωρήσει για την εκλογική της περιφέρεια στη Βόρεια Γερμανία, ζήτησε εκ νέου την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για μείωση των φορολογικών βαρών, ενίσχυση των οικογενειών και εξάλειψη της ανεργίας σε βάθος χρόνου.
Η ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για τον ρόλο της ΕΕ στην παροχή σταθερότητας σε έναν «ταραγμένο κόσμο».
«Θέλουμε να ενισχύσουμε τα κίνητρά σας ώστε να μπορέσουμε ακόμα να πείσουμε και άλλους πολλούς Γερμανούς ψηφοφόρους σήμερα», υπογράμμισε. 
Η Merkel είπε πως είναι σημαντικό, που κόμμα της επικεντρώνεται σε θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης, έχοντας οικοδομήσει νωρίτερα τη σημαντικότερη και πλουσιότερη οικονομία της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης