Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (FDP): Μας ψήφισαν για να φέρουμε αλλαγές - Μάθαμε από τα λάθη μας

Lindner (FDP): Μας ψήφισαν για να φέρουμε αλλαγές - Μάθαμε από τα λάθη μας
Αν το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένας «αγωγός με χρήμα» από τη Γερμανία προς τις άλλες χώρες, χωρίς δέσμευση για την χρήση των κεφαλαίων, δεν πρόκειται να συναινέσουμε, σημείωσε ο Lindner
Την αποφασιστικότητα των Φιλελευθέρων του FDP να επιφέρουν αλλαγές στη γερμανική πολιτική σκηνή με μία συμμετοχή τους στην κυβέρνηση εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος Christian Lindner.
Τόνισε, πως αυτοί που μας ψήφισαν θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε στη σωστή πορεία και πρόσθεσε ότι η ανανέωση των Φιλελευθέρων  δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
«Προσπαθήσαμε να μάθουμε από τα λάθη μας και έτσι ξαναβρεθήκαμε στο Κοινοβούλιο» συνέχισε, επισημαίνοντας πως δεν μας ψήφισαν για να μας πουν ευχαριστώ αλλά για να υπάρξουν αλλαγές.
Αν το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένας «αγωγός με χρήμα» από τη Γερμανία προς τις άλλες χώρες, χωρίς δέσμευση για την χρήση των κεφαλαίων, δεν πρόκειται να συναινέσουμε, δήλωσε ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του έχει κάθε ενδιαφέρον η Ευρώπη να παραμείνει ενωμένη.
«Η Ευρώπη είναι κομμάτι της κοσμοθεωρίας μας.
Ισχυρή Γερμανία υπάρχει μόνο σε ισχυρή Ευρώπη», δήλωσε ο Lindner κατά τη διάρκεια του σημερινού εκλογικού συνεδρίου του κόμματός του, στο Βερολίνο και αναφέρθηκε ειδικά στην Γαλλία, επισημαίνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Monde» που ήθελε τον Macron να λέει:
«Αν η Merkel συμμαχήσει με τους Φιλελεύθερους, πέθανα».
«Το FDP είναι το πλέον ευρωπαϊκό κόμμα. Να μην υπάρχει καμία ανησυχία. Ευχόμαστε στον Macron κάθε επιτυχία», τόνισε ο Γερμανός Φιλελεύθερος και πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν γίνεται ισχυρότερη με μια αδύναμη Γαλλία. «Ευχόμαστε επιτυχία σε όλα τα κράτη-μέλη, θέλουμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία.
Αν σε αυτούς τους καιρούς δεν υπήρχε Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έπρεπε να την ιδρύσουμε.
Αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας για το πώς θα φτιάξουμε την Ευρώπη και την νομισματική ένωση ασφαλείς για το μέλλον», πρόσθεσε.


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης