Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η Merkel επανεξελέξη για 4η φορά φέρνοντας πρώτο το CDU αλλά έκπληξη ήταν το AfD

BBC: Η Merkel επανεξελέξη για 4η φορά φέρνοντας πρώτο το CDU αλλά έκπληξη ήταν το AfD
Για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), υπό την ηγεσία του Martin Schulz, το ποσοστό που έλαβαν ήταν το χαμηλότερο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μπορεί η Merkel και το CDU να επανεξελέγησαν για 4η φορά στην πρώτη θέση στις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου του 2017, ωστόσο ο μεγάλος νικητής των εκλογών στην Γερμανία ήταν η ακροδεξιά και το AfD αναφέρει το BBC.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel επανεξελέγη για τέταρτη θητεία, ενώ οι εθνικιστές έχουν σημειώσει ιστορικά ποσοστά στις ομοσπονδιακές εκλογές.
Η συντηρητική συμμαχία του CDU / CSU πρόκειται να παραμείνει το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, με το 32,5% των ψήφων.
Ο εξερχόμενος εταίρος του συνασπισμού, το σοσιαλδημοκρατικό SPD, που υπέστη ήττα, λέει ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση μετά το ποσοστό 20% που κατέλαβε.
Οι σοσιαλοδημοκράτες δεν θα συμμετάσχουν σε κυβέρνηση της Merkel όπως δήλωσαν.
Το εθνικιστικό AfD κατέλαβε την 3η θέση και αποτελεί ιστορική εξέλιξη.

Τι σημαίνει το αποτέλεσμα για την Merkel;

Μπορεί η συμμαχία να παρέμεινε το μεγαλύτερο κόμμα, τα ποσοστά δείχνουν ότι είναι το χειρότερο αποτέλεσμα για τους χριστιανοδημοκράτες του CDU και της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) υπό την ηγεσία της Merkel.
Απευθυνόμενh στους οπαδούς, η Merkel δήλωσε ότι ήλπιζε "καλύτερο αποτέλεσμα".
Πρόσθεσε ότι θα ακούσει τις "ανησυχίες, τις ανησυχίες και τις ανησυχίες" των ψηφοφόρων που είναι αντι- ισλαμιστές και οι οποίοι κατευθύνθηκαν στην εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), προκειμένου να τους προσελκύσει ξανά στο μέλλον.
Η Merkel δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή της θα πρέπει να ασχοληθεί με ζητήματα οικονομίας και ασφάλειας, καθώς και να αντιμετωπίσει τα βασικά αίτια της μετανάστευσης - έναν από τους κύριους λόγους για το αποτέλεσμα του AfD.
"Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τώρα μια εντολή να αναλάβουμε την ευθύνη και θα αναλάβουμε αυτή την ευθύνη ήρεμα, μιλώντας φυσικά με τους εταίρους μας".
Οι προβλέψεις δείχνουν ότι έξι κόμματα θα βρίσκονται στο γερμανικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ποιες είναι οι επιλογές συνασπισμού της;
Για τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), υπό την ηγεσία του Martin Schulz, το ποσοστό που έλαβαν ήταν το χαμηλότερο μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης