Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: «Διαρροές» ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων του CDU προς το ακροδεξιό AfD

tags :
Γερμανία: «Διαρροές» ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων του CDU  προς το ακροδεξιό AfD
Πρέπει να αναλύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα για να δούμε τι δυσαρεστεί τους ψηφοφόρους, σημείωσε η Merkel , αναφερόμενη στην άνοδο του ΑfD
Σημαντικές ήταν οι διαρροές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Angela Merkel  προς το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που αναδείχθηκε τρίτη δύναμη με ποσοστό άνω του 13%.
Το CDU, που αναμένεται να κινηθεί οριακά άνω του 32,5% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2013 είχε διαρροές της τάξης του ενός εκατομμυρίου ψηφοφόρων προς το AfD σύμφωνα με στοιχεία της Deutsche Welle.
Αυτό το στοιχείο εν πολλοίς εξηγεί και τις αναφορές της καγκελαρίου Merkel στο προσφυγικό μετά τη γνωστοποίηση των εκλογικών προβλέψεων.    
«Είχαμε την επλίδα για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου» τόνισε η Merkel, προσθέτοντας πως οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και χωρίς αυτούς δεν συγκροτείται το επόμενο υπουργικό συμβούλιο.
Μετά πό 12 χρόνια στην κυβέρνηση είναι επιτυχία να παραμένεις πρώτο κόμμα, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας πως πρόβλημα είναι η είσοδος του ακροδεξιού AfD στη Βουλή.
Πρέπει να αναλύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα για να δούμε τι δυσαρεστεί τους ψηφοφόρους, σημείωσε, αναφερόμενη στην άνοδο του ΑfD.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης