Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kremer (Commerzbank): Το FDP εμπόδιο για την αναβάθμιση του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο

Kremer (Commerzbank): Το FDP εμπόδιο για την αναβάθμιση του ESM σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το FDP θα συνεργαστεί σε μια ευρωπαϊκή πολιτική που θα κάνει αποφασιστικά βήματα προσέγγισης προς τον Γάλλο πρόεδρο Macron» σημειώνει ο Γερμανός οικονομολόγος
Περιπλέκεται η χάραξη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής από τη νέα γερμανική κυβέρνηση με τη συμμετοχή των Φιλελευθέρων, που υπενθυμίζεται ότι έχουν ζητήσει προσωρινό Grexit, ενώ φαίνεται πως θα καθυστερήσουν τα σχέδια για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Για το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μία κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα» δηλαδή Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων, ο Jerg Kremer επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank , επισημαίνει πως αδυνατεί να φανταστεί, πως υα συνεργαστεί με τον  Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
«Εάν υπάρξει αυτός ο συνασπισμός, δεν μπορώ να φανταστώ ότι το FDP θα συνεργαστεί σε μια ευρωπαϊκή πολιτική που θα κάνει αποφασιστικά βήματα προσέγγισης προς τον Γάλλο πρόεδρο Macron», εκτιμά ο γερμανός οικονομολόγος.
«Μια γερμανική κυβέρνηση με συμμετοχή του FDP δύσκολα θα συνεργαζόταν για την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο».


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης