Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXStreet: Το ευρώ θα υποχωρήσει έως και -2% μέχρι το τέλους του 2017, λόγω των γερμανικών εκλογών

FXStreet: Το ευρώ θα υποχωρήσει έως και -2% μέχρι το τέλους του 2017, λόγω των γερμανικών εκλογών
Η πιθανότητα περαιτέρω απωλειών είναι υψηλή, δεδομένης μίας πιθανής ανάκαμψης του αμερικανικού δολαρίου
Η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel επανεκλέχθηκε για μία τέταρτη θητεία, την ίδια στιμή που το ακροδεξιό κόμμα πραγματοποίησε μία ιστορική άνοδο στις εκλογές της χώρας.
Ο συνασπισμός CDU/CSU της Merkel είδε τα χειρότερα αποτελέσματά του εδώ και σχεδόν 70 χρόνια, ωστόσο θα παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο, υποβοηθούμενο και από το γεγονός ότι ο βασικός του αντίπαλος, οι Σοσιαλδημοκράτες κατέγραψαν ακόμα χειρότερα ποσοστά.
Το ευρώ ξεκίνησε να διαπραγματεύεται χαμηλότερα, και συγκεκριμένα στα 1,1898 δολάρια, στον απόηχο της απογοητευτικής νίκης της Merkel, με τα ιστορικά στοιχεία να καταδεικνύουν ότι το κοινό νόμισα της Ευρωζώνης θα μπορούσε να καταγράψει απώλειες της τάξεως του 2%, υποχωρώντας ακόμα και στα 1,19 δολ. για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου.
Συγκεκριμένα, από το 1990 μέχρι σήμερα, το ευρώ (ή το γερμανικό μάρκο νωρίτερα) κατέγραψε απώλειες 2% έναντι του δολαρίου τέσσερις από τις επτά φορές που διεξήχθησαν εκλογές στη Γερμανία.
Παράλληλα, άλλοι παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν αυτή την άποψη είναι το γεγονός ότι ιστορικά το δολάριο ενισχύεται κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, καθώς και ότι οι τιμές παραγωγού στην Κίνα είναι πιθανό να ενισχυθούν, γεγονός που θα ευνοήσει το αμερικανικό νόμισμα.
Μάλιστα, τον Οκτώβρη η Fed θα ξεκινήσει τη διαδιασία μείωσης του ισολογισμού της, έχοντας αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι τουλάχιστο ενάμιση χρόνο μακρυά από την πρώτη αύξηση επιτοκίων.
Ως εκ τούτου, το ευρώ μπορεί να βρεθεί στα 1,166 δολ. μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η πιθανότητα περαιτέρω απωλειών είναι υψηλή, δεδομένης μίας πιθανής ανάκαμψης του αμερικανικού δολαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης