Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier (ΕΕ): Ελπίζουμε ότι θα σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit αυτή την εβδομάδα

Barnier (ΕΕ): Ελπίζουμε ότι θα σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit αυτή την εβδομάδα
Η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει εάν μια μεταβατική περίοδος για το Brexit είναι προς το συμφέρον της, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ
Την ελπίδα ότι θα σημειωθεί πρόοδος σε όλα τα κύρια σημεία των συνομιλιών για το Brexit αυτή την εβδομάδα, εξέφρασε σήμερα (25/9/2017) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ, Michel Barnier.
Σε ομιλία του από τις Βρυξέλλες, αποσπάσματα της οποίας προδημοσίευσε το «Reuters», ο Barnier δήλωσε πως η μεταβατική περίοδος για το Brexit θα μπορούσε να επηρεάσει τη διάδοση των βρετανικών πληρωμών προς την Ε.Ε.
Ο διαπραγματευτής της ΕΕ τόνισε ακόμη πως τρία κύρια κριτήρια δείχνουν ότι είναι «πιο σημαντικό από ποτέ» να αποφασιστεί η μετατόπιση στη δεύτερη φάση των συνομιλιών για το Brexit.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ομιλία της βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, την περασμένη εβδομάδα στη Φλωρεντία, πρέπει να μεταφραστεί σε θέση στις συνομιλίες για το Brexit.
Παράλληλα, ο Barnier δήλωσε πως η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει εάν μια μεταβατική περίοδος για το Brexit είναι προς το συμφέρον της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης