Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η μετοχή της Apple συνεχίζει να υποχωρεί φτάνοντας στο επίπεδο διόρθωσης στα 150,4 δολ

tags :
Η μετοχή της Apple συνεχίζει να υποχωρεί φτάνοντας στο επίπεδο διόρθωσης στα 150,4 δολ
Πηγές, ανέφερουν ότι οι προμηθευτές της Apple απέστειλαν μόλις το 40% των εξαρτημάτων που είχαν αρχικά παραγγελθεί για το premium τηλέφωνο, το οποίο κυκλοφορεί στις αρχές Νοεμβρίου 2017
Η μετοχή της Apple σημειώνει υποχώρηση τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 φλερτάροντας έντονα με το επίπεδο διόρθωσης, ύστερα από έκθεση ότι η εταιρεία είχε πει στους προμηθευτές της να μειώσουν τις αποστολές εξαρτημάτων για το επερχόμενο iPhone X.
Πηγές, ανέφερουν ότι οι προμηθευτές της Apple απέστειλαν μόλις το 40% των εξαρτημάτων που είχαν αρχικά παραγγελθεί για το premium τηλέφωνο, το οποίο κυκλοφορεί στις αρχές Νοεμβρίου 2017.
Αυτή η πληροφορία προστέθηκε στις ανησυχίες της Wall Street, που έχουν να κάνουν με τη ζήτηση για τα νέα κινητά τηλέφωνα συσκευές της Apple, μετά την κυκλοφορία του iPhone 8, ένα λιγότερο ακριβό μοντέλο από το iPhone X, που όμως κατέγραψε πιο υποτονικές πωλήσεις από τις προηγούμενες εκδόσεις.
Μερικοί επενδυτές είδαν αυτή τη χαλαρή υποδοχή του ντεμπούτου του iPhone 8, ως ένα σημάδι ότι οι καταναλωτές πιθανόν να ανέμεναν το iPhone X, το οποίο θα στοιχίζει στις ΗΠΑ 999 δολάρια.
Εν μέσω ενός μεγάλου selloff μετοχών τεχνολογίας τη Δευτέρα, η μετοχή της Apple υποχώρησε 0,7%.
Προηγουμένως είχε υποχωρήσει κατά 1,8%, φτάνοντας τη συνολική απώλεια της μετοχής από το ρεκόρ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017, στο 9%.
Πολλοί επενδυτές ορίζουν ως διόρθωση την πτώση μία μετοχής κατά 10%.
Μία μετοχή σε διόρθωση μπορεί να θεωρηθεί είτε ως ευκαιρία αγοράς είτε ως πιθανότητα περαιτέρω πτώσης.
Ενώ ο αριθμός των ατόμων που αναμένουν για να αγοράσουν το καινούργιο iPhone έξω από τα καταστήματα της Apple έχει πέσει τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί επιλέγουν να κάνουν την αγορά διαδικτυακά, η χαμηλή προσέλευση για το πιο πρόσφατο μοντέλο οφείλεται εν μέρει σε κακές κριτικές.
Τα τελευταία δύο χρόνια, η μέση αναλογία Ρ/Ε της Apple ήταν 12,6.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης