Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (EE): Δεν έχει ακόμη σημειωθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit

Tusk (EE): Δεν έχει ακόμη σημειωθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit
Δεν είναι ακόμη έτοιμες για το επόμενο στάδιο οι συνομιλίες, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 
Δεν έχει ακόμη σημειωθεί επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit, προκειμένου να επιτραπεί στις διαπραγματεύσεις να προχωρήσουν στην επόμενη φάση της συζήτησης για τη μελλοντική σχέση ΕΕ-Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, δήλωσε σήμερα (26/9/2017) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Μετά από συνάντηση στη Downing Street με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Theresa May, ο Tusk δήλωσε ότι καλωσορίζει έναν νέο εποικοδομητικό και ρεαλιστικό τόνο από την κυβέρνηση, που, όπως είπε, δείχνει ότι η φιλοσοφία «του να υπάρχει ένα κέικ και το να τρως επιτέλους τελειώνει».
Ο ίδιος τόνισε ότι το Brexit έχει να κάνει με τον «έλεγχο ζημιών», επισημαίνοντας ότι η γνώμη του παραμένει αμετάβλητη.
«Θα συζητήσουμε τις μελλοντικές μας σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις υπάρξει μια λεγόμενη επαρκής πρόοδος.
Οι δύο πλευρές δουλεύουν σκληρά σε αυτό.
Αλλά αν με ρωτήσετε… θα έλεγα ότι δεν υπάρχει ακόμη επαρκής πρόοδος, αλλά θα εργαστούμε σε αυτό», πρόσθεσε ο Tusk.
Η Βρετανία θέλει οι συνομιλίες για το «διαζύγιο» να περάσουν από τον διακανονισμό των δεσμεύσεων προϋπολογισμού με το μπλοκ και ζητήματα όπως το μελλοντικό καθεστώς των πολιτών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο στη συζήτηση για τη μελλοντική εμπορική σχέση.
Η May δήλωσε νωρίτερα στον Tusk ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα μπορούσαν να κάνουν το Brexit να πετύχει, εάν και οι δύο πλευρές είναι δημιουργικές.
«Με το να είμαστε δημιουργικοί με τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουμε αυτά τα θέματα, μπορούμε να βρούμε λύσεις που να λειτουργούν τόσο για τα υπόλοιπα (27) μέλη όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο, και να διατηρήσουμε τη συνεργασία και την εταιρική σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης