Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κοπεγχάγη αναμένεται να αντικαταστήσει τη Στοκχόλμη ως ο καλύτερος προορισμός για τις start-ups!

tags :
Η Κοπεγχάγη αναμένεται να αντικαταστήσει τη Στοκχόλμη ως ο καλύτερος προορισμός για τις start-ups!
Αν η Κοπεγχάγη επιθυμεί να προσπεράσει τη Στοκχόλμη, πρέπει να αντιμετωπίσει δύο βασικές προκλήσεις...
Η Στοκχόλμη έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως ο καλύτερος (ή έστω ένας εκ των καλύτερων) ευρωπαϊκός προορισμός για τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), αποτελώντας τη βάση για ουκ ολίγες δημοφιλής εφαρμοφές όπως το Skype ή το Spotify.
Ωστόσο, όπως εκτιμούν ορισμένοι, τη θέση της αναμένεται να πάρει πλέον η πρωτεύουσα της Δανίας, η Κοπεγχάγη.
Προς το παρόν, η πρωτεύουσα της Σουηδίας διαθέτει ένα πιο ώριμο οικοσύστημα σε σύγκριση με την Κοπεγχάγη, εξαιτίας των πιο έμπειρων ιδρυτών και της καλύτερης πρόσβασης στη χρηματοδότηση.
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια θετική αλλαγή στη Δανία, καθώς το τεχνολογικό οικοσύστημα έχει βελτιωθεί, οι πολιτικοί της χώρας έχουν αρχίσει να μας παίρνουν σοβαρά», δηλώνει σχετικά στο Business Insider ο Eric Lagier της byFounders.
«Υπάρχουν πολλοί “πεινασμένοι” ιδρυτές και δημιουργικά επιχειρηματικά μυαλά στην Κοπεγχάγη.
Όλα τα κομμάτια του παζλ είναι εδώ: Ταλέντο, κεφάλαιο και επιχειρηματική νοοτροπία.
Είμαστε εξαιρετικά θετικοί στην Κοπεγχάγη και στους Σκανδιναβούς γενικά.
Είναι απλώς θέμα χρόνου πριν κάνουμε την πρώτη μας επένδυση εδώ», ανέφερε ο Ricardo Sequerra Amram της Cherry Ventures.
Βέβαια, αν η Κοπεγχάγη επιθυμεί να προσπεράσει τη Στοκχόλμη, πρέπει να αντιμετωπίσει δύο βασικές προκλήσεις: Την καλύτερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση και τη διευκόλυνση της απασχόλησης ταλαντούχων υπαλλήλων από το εξωτερικό.
Το τελευταίο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και για τη Στοκχόλμη, καθώς ορισμένοι εγκαταλείπουν τη χώρα εξαιτίας απελάσεων ή ζητημάτων στέγασης.
«Πρέπει να βοηθήσουμε τους πολιτικούς μας να διαμορφώσουν τους νόμους περί μετανάστευσης με βάση και τα ταλέντα των πολιτών, ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε εταιρείες τεχνολογίας υψηλής ανάπτυξης», δηλώνει η Marta Sjögren, διευθύντρια της δανέζικης Northzone ενώ ο Benjamin Ratz, της Nordic Makers, αναφέρει πως «βλέπουμε πλέον πολύ αξιόλογες εταιρείες στην Κοπεγχάγη, να προωθούν τα οράματά τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης