Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν την κατάργηση του Obamacare - Σιγή ασυρμάτου στο Λευκό Οίκο

tags :
Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν την κατάργηση του Obamacare - Σιγή ασυρμάτου στο Λευκό Οίκο
Η απόφαση επετεύχθη σε γεύμα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, αφού έγινε σαφές ότι η κατάψήφισή του θα αποτύγχανε καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ψήφοι
Η Γερουσία δεν θα ψηφίσει το τελευταίο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για να ανακαλέσει τo Obamacare.
Η απόφαση επετεύχθη σε γεύμα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών, αφού έγινε σαφές ότι η κατάψήφισή του θα αποτύγχανε καθώς δεν υπήρχαν οι απαραίτητες ψήφοι.
Τρεις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές είχαν ήδη δηλώσει ότι θα καταψήφιζαν το μέτρο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλειοψηφία.
Ο αντιπρόεδρος Mike Pence δήλωσε στους Ρεπουμπλικάνους ότι πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για την υγειονομική περίθαλψη και να μην εγκαταλείψουν το θέμα μόνο και μόνο επειδή μια βασική προθεσμία για να περάσουν το νομοσχέδιο με απλή πλειοψηφία λήγει μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.
Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικανοί ενδέχεται να μην επιλέξουν να προχωρήσουν σε αναμόρφωση του θέματος της υγειονομικής περίθαλψης και να ξαναγράψουν τον κώδικα φορολογίας ταυτόχρονα, όπως επιθυμούν ορισμένοι γερουσιαστές.
Ο γερουσιαστής Pat Toomey δήλωσε ότι είναι καλύτερο να "επικεντρωθούμε τώρα στο θέμα της φορολογίας".
Οι Ρεπουμπλικάνοι έκριναν ότι η διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας που ήταν καταδικασμένη να αποτύχει δεν είχε νόημα να πραγματοποιηθεί.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν επίσης ιδιαιτέρως ότι ο αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump θα μπορούσε να συνεχίσει να τους επιτίθεται εάν παραιτούνταν δημόσια από την κατάργησή του.
Οι Ρεπουμπλικάνοι που αντιτίθενται στην κατάργηση του Obamacare είναι ο Rand Paul γερουσιαστής του Kentucky, ο John McCain της Αριζόνα και η Susan Collins του Maine.
Οι Δημοκρατικοί προέτρεψαν τους Ρεπουμπλικάνους να εργαστούν μαζί τους για να βελτιώσουν το νόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης