Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Β. Κορέα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από αέρος τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

Η Β. Κορέα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από αέρος τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ
Ένα σημαντικό εμπόδιο είναι η αδυναμία των μαχητικών αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στον αέρα
Τα αεροπλάνα παλαιάς τεχνολογίας της Βόρειας Κορέας είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίσουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, όπως υποστηρίζει αναλυτής με γνώση στην πολεμική δύναμη της ασιατικής χώρας.
Έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από τότε που η Βόρεια Κορέα κατέρριψε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ.
Κορυφαίος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας με αφορμή τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 την προειδοποίηση του αμερικανού προέδρου Donald Trump στην Πιονγιάνγκ για κήρυξη πολέμου, δήλωσε ότι η χώρα του θα έχει κάθε δικαίωμα, να καταρρίπτει τα αμερικανικά αεροπλάνα στον διεθνή εναέριο χώρο.
Δύο ημέρες νωρίτερα, οι ΗΠΑ έστειλαν μαχητικά αεροσκάφη και βομβαρδιστικά αεροπλάνα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα.
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την επίδειξη δύναμης, επειδή τα ραντάρ της Βόρειας Κορέας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα αεροσκάφη.
Ο στρατός του Kim Jong Un θα μπορούσε να χτυπήσει τους αμερικανικά μαχητικά είτε με αεροπλάνα είτε με πυραύλους εδάφους-αέρα.
Το 1969, η Βόρεια Κορέα κατέρριψε ένα μη εξοπλισμένο αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης EC-121 πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, περίπου 145 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της, σκοτώνοντας 31 άτομα.
Κάθε επιλογή δημιουργεί προβλήματα, σύμφωνα με τον Park Dae-kwang, ερευνητή που μελετά τις δυνατότητες της Βόρειας Κορέας στον τομέα των αεροπορικών δυνάμεων.
Ένα σημαντικό εμπόδιο είναι η αδυναμία των μαχητικών αεροσκαφών της Βόρειας Κορέας να ανεφοδιαστούν με καύσιμα στον αέρα, είπε.
"Δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν πέρα από τον εναέριο χώρο τους και να καταρρίψουν το αεροπλάνο του εχθρού χωρίς να έχουν ένα τέτοιο σύστημα παροχής καυσίμων στο αεροπλάνο και δεν νομίζω η Βόρεια Κορέα το διαθέτει", δήλωσε ο Park.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εκτιμά ότι το 2015 ότι η Βόρεια Κορέα είχε 1.300 αεροπλάνα, κυρίως μοντέλα της σοβιετικής εποχής.
Η "τεχνολογική κατωτερότητα" του στόλου της, σημαίνει ότι οι αεροπορική άμυνα της χώρας παρέχονται ως επί το πλείστον από πυραύλους εδάφους-αέρα και αντιεροπορικού πυροβολικού, σύμφωνα με την έκθεση.
Δεν είναι επίσης σαφές εάν η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να καταρρίψει τα υπερηχητικά των ΗΠΑ με πυραύλους εδάφους-αέρα.
"Μόλις ανιχνευθεί το αεροπλάνο, όχι μόνο το σύστημα της άμυνας από εδάφους ειδοποιείται , αλλά και τα αεροπλάνα", δήλωσε ο Park.
"Ο πύραυλος μπορεί να κατευθυνθεί προς το αεροπλάνο, ενώ τα αεροπλάνα τον προστατεύουν από τους εχθρικούς πυραύλους, καταρρίπτοντας τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης