Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπόνους 18 εκατ. δολαρίων για τον παραιτηθέντα CEO της καταρρέουσας Equifax

tags :
Μπόνους 18 εκατ. δολαρίων για τον παραιτηθέντα CEO της καταρρέουσας Equifax
Τα τελευταία τρία χρόνια, είχε λάβει συνολικά μπόνους για τις υπηρεσίες του ύψους 13 εκατ. δολαρίων
Σήμερα (26 Σεπτεμβρίου 2017) έγινε γνωστό πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Equifax, κ. Richard Smith, παραιτήθηκε από το αξίωμά του, μία εβδομάδα πριν καταθέσει ενώπιον μία επιτροπής της Γερουσίας για την μεγάλη κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε η εταιρεία, και είχε ως αποτέλεσμα πρωτοφανή διαρροή προσωπικών στοιχείων (ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης κλπ) 143 εκατομμυρίων Αμερικανών.
Η εταιρεία δήλωσε ότι διόρισε προσωρινά τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Ασίας-Ειρηνικού Paulino do Rego Barros ως προσωρινό CEO και το σημερινό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Mark Feidler ως μη εκτελεστικό πρόεδρο.
Ωστόσο, ο πρώην αξιωματούχος κάθε άλλο παρά ζημιωμένος θα είναι, καθώς θα λάβει πιθανότατα μπόνους 7,6 εκατ. δολαρίων για τις υπηρεσίες του, που θα πληρωθεί το επόμενο έτος, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg κ. Steven Gandel.
Βέβαια, η εταιρεία είχε πει πως δεν θα δοθεί μπόνους για το 2017.
Μάλιστα, εκτός από τα 60.000 δολάρια τις ασφάλισης, στο παραπάνω ποσό θα προστεθεί και μπόνους 11 εκατ. δολαρίων για τις 73.392 μετοχές που κατέχει ο πρώην CEO (επί 12 χρόνια) στην εταιρεία, κάτι που αναμένεται να εξοργίσει ακόμη περισσότερο την κοινή γνωμη.
Τα τελευταία τρία χρόνια, είχε λάβει συνολικά μπόνους για τις υπηρεσίες του ύψους 13 εκατ. δολαρίων.
Η Equifax, ένας οργανισμός που φροντίζει για την προστασία των προσωπικών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορείται από ιδιώτες αλλά και δημόσιους οργανισμούς για αδικαιολόγητα απρόσεκτο χειρισμό των απόρρητων στοιχείων, τα οποία διέρρευσαν έπειτα από κυβερνοεπίθεση αγνώστων hackers.
Οι συνολικές αποζημιώσεις ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 70 δισ. δολάρια.
Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει δεχθεί πλήγμα 5 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης