Τελευταία Νέα
Διεθνή

FΑΖ: Οι Φιλελεύθεροι του FDP βάζουν φρένο στα σχέδια Macron για την ΕΕ

FΑΖ: Οι Φιλελεύθεροι του FDP βάζουν φρένο στα σχέδια Macron για την ΕΕ
Απορρίπτει τη μετατροπή της ευρωζώνης σε ένωση αναδιανομής πόρων
Η εκτίμηση της Frankfurter Allgemeine Zeitung είναι ότι το Παρίσι αλλά και οι Βρυξέλλες υπολόγιζαν σε μια συνέχιση του Μεγάλου Συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο και μετά τις εκλογές, ίσως και με τη συμμετοχή των Πράσινων.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι έκαναν προφανώς τον λογαριασμό τους χωρίς τους Γερμανούς ψηφοφόρους, πολλοί από τους οποίους απορρίπτουν τη μετατροπή της ευρωζώνης σε ένωση αναδιανομής πόρων.
Κι αυτό επειδή ξέρουν ότι τα λάθος κίνητρα δεν οδηγούν σε επιτυχία, όπως βλέπει ο καθένας στην Ιταλία, όπου μετά από 150 χρόνια αναδιανομής πόρων η ψαλίδα μεταξύ Βορρά και Νότου δεν περιορίστηκε αλλά αντίθετα διευρύνθηκε.»
«Έτσι τώρα τα πράγματα μπορούν να εξελιχθούν σε εφιάλτη για το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.
Γιατί στη επόμενη γερμανική κυβέρνηση ενδέχεται να συμμετέχουν οι Φιλελεύθεροι, κατά τα άλλα κόμμα φιλοευρωπαϊκό, η νέα ηγεσία του οποίου όμως απορρίπτει την ιδέα μιας Ευρώπης ως ένωσης αναδιανομής των πόρων.
Η μέχρι σήμερα ευρωπαϊκή πολιτική δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον Κ. Lidner επικεφαλής των Φιλελεύθερων, αν το κόμμα του δεν θέλει να αθετήσει για μια ακόμα φορά τις υποσχέσεις του και να εκπαραθυρωθεί εκ νέου από τη βουλή.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης