Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπεγράφη η συγγχώνευση του τμήματος σιδηροδρόμων της γαλλικής Alstom με τη Siemens

tags :
Υπεγράφη η συγγχώνευση του τμήματος σιδηροδρόμων της γαλλικής Alstom με τη Siemens
Η Siemens θα κατέχει το 50% της κοινοπραξίας, ενώ η Alstom θα διορίσει στην εταιρία τον Henri Poupart-Lafarge ως διευθύνοντα σύμβουλο
Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens και ο γάλλος ανταγωνιστής της η Alstom συμφώνησαν να συγχωνεύσουν τις σιδηροδρομικές τους δραστηριότητες, δημιουργώντας έναν ευρωπαϊκό πρωταθλητή για να αντέξουν καλύτερα τη διεθνή πρόοδο της κινεζικής κρατικής εταιρίας CRRC αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του.
Η Siemens θα κατέχει το 50% της κοινοπραξίας, ενώ η Alstom θα διορίσει στην εταιρία τον Henri Poupart-Lafarge ως διευθύνοντα σύμβουλο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επικρίσεις ότι η Γαλλία παραιτείται από τον έλεγχο μιας ακόμας εθνικής εταιρίας.
Οι ετήσιες συνέργειες υπολογίζονται σε 470 εκατ. ευρώ από το τέταρτο έτος μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σύμφωνα με κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Alstom.
"Αυτή η γαλλο-γερμανική συγχώνευση στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα από πολλές απόψεις.
Θέσαμε την ευρωπαϊκή ιδέα να συνεργαστούμε και μαζί με τους φίλους μας στην Alstom, δημιουργούμε έναν νέο ευρωπαίο πρωταθλητή στη σιδηροδρομική βιομηχανία", δήλωσε ο CEO της Siemens Joe Kaeser.
Οι επιχειρήσεις μεταφορών της Siemens και της Alstom που κάλυπταν τα γαλλικά τρένα TGV και τα γερμανικά τρένα υψηλής ταχύτητας ICE, καθώς και σιδηροδρομική τεχνολογία, είχαν συνδυασμένες πωλήσεις ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ το 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης