Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ιστορική απόφαση της Σ. Αραβίας αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις οχημάτων στη χώρα

tags :
Η ιστορική απόφαση της Σ. Αραβίας αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις οχημάτων στη χώρα
«Η ζήτηση οχημάτων θα μπορούσε να πάρει την ανιούσα εάν οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας αποκτήσουν ποτέ το δικαίωμα οδήγησης»
Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να επιτρέψει στις γυναίκες να οδηγούν από εδώ και στο εξής θα έχει και ένα παράπλευρό όφελος, καθώς ενδέχεται να αυξήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων στη χώρα, η οποία συρρικνώθηκε κατά 30% το 2016, με ένα εκατομμύριο πωλήσεις.
Στη Σαουδική Αραβία απαγορευόταν στις γυναίκες να οδηγούν, όχι όμως να αγοράσουν αυτοκίνητα.
Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα, όλο και περισσότερες γυναίκες θα μάθουν να οδηγούν και θα εισέλθουν στην αγορά ως νέοι αγοραστές.
«Η ζήτηση οχημάτων θα μπορούσε να πάρει την ανιούσα εάν οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας αποκτήσουν ποτέ το δικαίωμα οδήγησης», υποστήριζε το περιοδικό Economist το 2013.
Οι ιαπωνικές μάρκες δραστηριοποιούνται έντονα στη Σαουδική Αραβία, με την Toyota να ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς.
Αυτό εμπόδισε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εισέλθουν για τα καλά στη χώρα, ωστόσο, πλέον, με το ήμισυ του πληθυσμού να είναι σε θέση να αγοράσει και να οδηγήσει, αυτό ίσως αλλάξει.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση δε θα εφαρμοστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά από τον Ιούνιο 2018.
Η αλλαγή πολιτικής υποδηλώνει ότι η Σαουδική Αραβία συμφωνεί με τη διεθνή κριτική, καθώς οι ηγέτες της φαίνεται να έχουν αποφασίσει ότι ο εκσυγχρονισμός είναι η καλύτερη μελλοντική πορεία της χώρας.
Η χώρα-γενέτειρα του Ισλάμ, η οποία κυβερνάται από το νόμο της Σαρία, ήταν η πρώτη που επισκέφθηκε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, αφότου ανέλαβε το ανώτατο αξίωμα.
Ορισμένοι στη Σαουδική Αραβία πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να οδηγούν επειδή οι άνδρες οδηγοί δεν θα ξέρουν πώς να χειρίζονται τις γυναίκες στα αυτοκίνητα δίπλα τους, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι η δυνατότητα των γυναικών να οδηγήσουν, θα τις οδηγούσε σε ασυδοσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης