Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» JPMorgan με Morgan Stanley για το Bitcoin

«Πόλεμος» JPMorgan με Morgan Stanley για το Bitcoin
Τιαπαντάο CEO τηςMorganStanley, JamesGormanστιςεπιθετικέςδηλώσειςτου CEO της JPMorgan Jamie Dimon γιατο Bitcoin

Δύο εβδομάδες μετά από τα σχόλια του Διευθύνοντος Συμβούλου της JPMorgan Jamie Dimon για το Bitcoin, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman, δήλωσε σήμερα (27/9) στη Wall Street Journal ότι ο Dimon είναι λάθος και ότι "το Bitcoin είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από μια μανία ... η έννοια ενός ανώνυμου νομίσματος είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα".
Ο Gorman πρόσθεσε ότι το Bitcoin προκαλεί αρκετά ερωτήματα σχετικά με τις ρυθμίσεις λειτουργίας του και τα  εμπόδια εισόδου των επενδυτών...
"Υπάρχει κίνδυνος γι 'αυτό, ωστόσο δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι παράνομο" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της JPMorgan, κ. Jamie Dimon, ο οποίος εξέφρασε τη δυσπιστία του για την άκρως καινοτόμα -και ταχέως ανεπτυσσόμενη- αγορά.
"Αυτή τη στιγμή το θέμα των κρυπτονομισμάτων αποτελεί ένα είδος καινοτομίας.
Οι άνθρωποι το αντιμετωπίζουν ως κάτι το καινούργιο.
Όμως όσο και πιο ισχυρά γίνονται, τότε θα αυξάνεται και ο αριθμός των κυβερνήσεων που θα τα απαγορεύουν", είπε χαρακτηριστικά ο μεγαλοτραπεζίτης.
Ο κ. Dimon προσέθεσε ακόμη ότι αυτοί που δημιούργησαν τα κρυπτονομίσματα "έφτιαξαν κάτι που δεν υπάρχει και δεν αξίζει τίποτα.
Νομίζω ότι όλο αυτό θα τελειώσει με άσχημο τρόπο".
Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να υπάρξουν ακόμη και συλλήψεις και φυλακίσεις όσων δραστηριοποιούνται ή χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα.
Χαμηλές διακυμάνσεις -μετά από καιρό- σημειώνονται σήμερα (27 Σεπτεμβρίου 2017) στην τιμή του επικρατέστερου ψηφιακού νομίσματος, καθώς οι επενδυτές ξεπέρασαν το "σοκ των δύο προηγούμενων εβδομάδων, μετά τις φήμες για «μπλόκο» της Κίνας στις συναλλαγές, αλλά και τις μαζικές «επιθέσεις» από μεγαλοτραπεζίτες και ορισμένους κορυφαίους επενδυτές.
Περί τις 18:00, το bitcoin υποχωρεί ελάχιστα (0,3%) σε ημερήσια βάση, βρισκόμενο στα 3.913,9 δολάρια και πλησιάζοντας εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 4.000 δολαρίων.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης