Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Ινδία είναι η πιο «καυτή» αγορά κινητής τηλεφωνίας στην υφήλιο

tags :
Γιατί η Ινδία είναι η πιο «καυτή» αγορά κινητής τηλεφωνίας στην υφήλιο
Εκτιμάται ότι οι χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων θα αυξηθούν κατά 50% τα επόμενα χρόνια
Ως την πιο «καυτή» αγορά κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των εταιρειών, αναδεικνύεται η Ινδία.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το CNNmoney, η Ινδία έχε σχεδόν τον ίδιο αριθμό χρηστών έξυπνων κινητών τηλεφώνων με τις ΗΠΑ και παράλληλα πολλούς ακόμη υποψήφιους αγοραστές.
Όλες οι εταιρείες από τις Samsung και Apple έως τις κινεζικές Oppo, Vivo και Xiaomi προσπαθούν να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχους ινδικούς ομίλους, με κορυφαία εξ αυτών τη Micromax, προκειμένου να αποκτήσουν μερίδιο στην ινδική αγορά.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ινδία μπορεί να αυξηθούν πάνω από 50% τα επόμενα χρόνια.
Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν 650 εκατ. χρήστες κινητών τηλεφώνων και τα 300 εκατ. εξ αυτών χρησιμοποιούν τις επονομαζόμενες «έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας» (smartphones), βάσει στοιχείων της εταιρείας Counterpoint Research.



Με απλά λόγια η ινδική αγορά smartphones είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αμερικανική και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά από αυτήν της Κίνας.
Ταυτόχρονα, βάσει των δημογραφικών στοιχείων, υπάρχουν ένα δισ. Ινδοί που μπορεί στο μέλλον να αγοράσουν smartphone.
«Η Ινδία αποτελεί ένα «καυτό σημείο» για την αγορά smartphones», επισημαίνει στο CNNmoney ο Shobhit Srivastava, αναλυτής της Counterpoint Research και προσθέτει «αυτή τη στιγμή υπάρχουν 300 εκατ. Ινδοί που χρησιμοποιούν συσκευές κινητής τηλεφωνίας 2G, ως εκ τούτου οι προοπτικές είναι εντυπωσιακές».
Η έρευνα της Counterpoint υποστηρίζει ότι δύο στου τρεις χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ινδία –δηλαδή περί των 433 εκατ. ανθρώπων- επιθυμούν να αποκτήσουν μία πιο αναβαθμισμένη συσκευή.
Ταυτόχρονα πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας, που φθάνει στα 1,3 δισ., δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.



Μεγάλο ποσοστό αυτών που προετοιμάζονται να αποκτήσουν σύνδεση θέλουν να το πράξουν μέσω κινητών τηλεφώνων.
«Το κινητό τηλέφωνο είναι η βασική συσκευή που χρησιμοποιούν οι χρήστες για πρόσβαση στο διαδίκτυο», σημειώνει ο Srivastava.
Μέχρι πρόσφατα η πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν απαγορευτικά ακριβή για το μεγαλύτερο μέρος των Ινδών, αλλά οι τιμές έχουν αρχίσει να υποχωρούν αισθητά.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, ο Mukesh Ambani, ήταν αυτός που ξεκίνησε τον «πόλεμο τιμών», προσφέροντας στους νέους χρήστες δωρεάν πρόσβαση για έξι μήνες εάν προτιμήσουν το δίκτυο 4G της Reliance Jio.



Αυτή τη στιγμή κυρίαρχος στην ινδική αγορά smartphones είναι η Samsung με μερίδιο που πλησιάζει το 25%, αλλά αρκετές τοπικές και διεθνείς εταιρείες αρχίζουν να αναπτύσσονται.
Σίγουρα τα iPhones είναι πολύ ακριβά για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού (με δεδομένο ότι ο μέσος ετήσιος μισθός φθάνει στα 1.900 δολάρια), αλλά η Apple αποφάσισε, λίαν προσφάτως, να κατασκευάζει μοντέλα της σε τεχνολογικό hub της χώρας ούτως ώστε να έχει τη δυνατότητα να ρίξει τις τιμές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης