Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Ανακοινώθηκε ο 8ος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

ΟΗΕ: Ανακοινώθηκε ο 8ος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία
Ο ειδικός απεσταλμένος του Οργανισμού, Staffan de Mistura, ανέφερε ότι οι συνομιλίες θα έχουν ξεκινήσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου
Την έναρξη του νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών για το συριακό ζήτημα ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, μέσω του ειδικού απεσταλμένου του για το ζήτημα, Staffan de Mistura, διευκρινίζοντας ότι οι νέες συνομιλίες θα λάβουν χώρα το αργότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο de Mistura επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει τον όγδοο γύρο ενδοσυριακών συνομιλιών στη Γενεύη μέσε σε διάστημα ενός περίπου μήνα, διευκρινίζοντας ότι η ακριβή ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών δεν έχει ακόμα οριστεί.
Ωστόσο διευκρίνησε ότι η έναρξη θα λάβει χώρα το αργότερο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ να καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές «να αξιολογήσουν την κατάσταση με ρεαλισμό» και να συμμετάσχουν στις συνομιλίες «χωρίς προϋποθέσεις».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό στην περιοχή από το Διεθνή Συνασπισμό, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι οι τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης που έχουν δημιουργηθεί στη Συρία δεν πρέπει να οδηγήσουν σε έναν σταδιακό διαχωρισμό της χώρας.
Για το σχετικό ζήτημα μίλησε και η απεσταλμένη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, η οποία τόνισε ότι η πολιτική μετάβαση στη χώρα είναι απαραίτητη για να επιτευθχεί ειρήνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί στην ιρανική επιρροή να αντικαταστήσει το Ισλαμικό Κράτος ή τον Assad στην εξουσία».
Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο έκτος όσο και ο έβδομος γύρος των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, τερματίστηκαν χωρίς να επιτευθχεί κάποια πρόοδος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης