Διεθνή

Carney (BoE): Η ευημερία της βρετανικής οικονομίας θα επηρεάσει τις τελικές διαπραγματεύσεις για το Brexit

Carney (BoE): Η ευημερία της βρετανικής οικονομίας θα επηρεάσει τις τελικές διαπραγματεύσεις για το Brexit
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι η νομισματική πολιτική δε μπορεί να αποτρέψει την εξασθένηση του πραγματικού εισοδήματος που θα φέρει το Brexit
Τη θέση ότι η νομισματική πολιτική της Bank of England δε μπορεί να αποτρέψει την εξασθένηση του πραγματικού εισοδήματος που θα φέρει το Brexit διατύπωσε σήμερα (28/9) ο επικεφαλής της τράπεζας Mark Carney, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιείται με αφορμή τα 20 χρόνια ανεξάρτητης δράσης της BoE.
Συγκεκριμένα, ο Carney ανέφερε ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας δε μπορεί να αποτρέψει την εξασθένηση της πραγματικής αύξησης του εισοδήματος που πιθανόν να συνοδεύσει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο κατανομής των εισοδημάτων μεταξύ απώλειας θέσεων εργασίας και πληθωρισμού.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΒοΕ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ευημερία της βρετανικής οικονομίας θα επηρεάσει τόσο τις τελικές διαπραγματεύσεις για το Brexit, όσο και τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της χώρας, Theresa May, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, τόνισε ότι εναπόκειται στην κυβέρνηση να περιορίσει τις παρενέργειες από την πολιτική της BoE, διευκρινίζοντας ότι οι δράσεις για τη λύση ενός προβλήματος θα μπορούσαν να δημιουργήσουν άλλες επιπλοκές.
«Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τον αντίκτυπο των χαμηλών επιτοκίων στους αποταμιευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά η May, ενώ παραδέχθηκε ότι θα χρειαστεί αρκετή δουλειά προκειμένου να αποκατασταθεί η οικονομική ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σε ότι αφορά την ενιαία αγορά της ΕΕ, η May παραδέχθηκε ότι «δε μπορούμε να έχουμε όλα τα οφέλη της συμμετοχής στην ενιαία αγορά χωρίς να τις υποχρεώσεις της», ενώ επεσήμανε ότι το να δημιουργούνται αχρείαστα νέα όρια στο εμπόριο μεταξύ της ΕΕ και των μεγαλύτερων αγορών «δεν ωφελεί κανέναν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης