Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit

Davis (Βρετανία): Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες για το Brexit
Ο βρετανός υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο θα επιτευχθεί γρήγορα
Αρκετά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, αναφορικά με τις συνομιλίες Λονδίνου και Βρυξελλών, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος για τις διαπραγματεύσεις.
Συγκεκριμένα, ο Davis, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ομόλογό του στην ΕΕ, Michel Barnier, δήλωσε ότι «έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός», ενώ πρόσθεσε ότι η συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιτευθχεί γρήγορα μόλις ο Barnier λάβει εντολή να συζητήσει.
Παράλληλα, ο υπουργός Brexit επαναδιατύπωσε τη δέσμευση της βρεταινής κυβέρνησης να ενσωματώσει τη Συνθήκη Αποχώρησης της χώρας άμεσα στο νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ σχολιάζοντας την ομιλία της May την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε ότι στόχος της ήταν να «αλλάξει τη δυναμική και να ενσταλάξει την πραγματική ορμή» στις συνομιλίες.
Ωστόσο, ο Michel Barnier δεν εμφανίστηκε να έχει την ίδια αισιόδοξη άποψη, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «σημαντικά κενά» μεταξύ των δύο πλευρών σε ορισμένα από τα κύρια θέματα, τα οποία ίσως χρειαστούν «εβδομάδες ή μήνες» προκειμένου να επιλυθούν και να προχωρήσουν οι συζητήσεις στο επόμενο στάδιο.
«Υπήρξαν εποικοδομητικές συζητήσεις για τα οικονομικά ζητήματα, ωστόσο υπάρχει ακόμα έλλειψη διαφάνειας», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Barnier, διευκρινίζοντας ότι το Λονδίνο «δε βρίσκεται ακόμα σε θέση να προσδιορίσει τις δεσμεύσεις του».
Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν για έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων στις αρχές Οκτωβρίου, πριν αποφασιστεί εάν οι συζητήσεις θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης