Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 25 δισ. το κόστος για την Volkswagen από το σκάνδαλο των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων

tags :
Στα 25 δισ. το κόστος για την Volkswagen από το σκάνδαλο των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων
Το κόστος αυτό θα εξαφανίσει πάνω από το 50% των προβλεπόμενων κερδών, ύψους 4,45 δισ. ευρώ, της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την περίοδο αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις τριών αναλυτών
Ένα απρόσμενο κόστος, ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ, θα υποστεί η Volkswagen το τρίτο τρίμηνο, καθώς το σχέδιό της να ξαναγοράσει ή να επισκευάσει τα προβληματικά αυτοκίνητα που είχε πουλήσει στις ΗΠΑ αποδεικνύεται πιο πολύπλοκο από το αναμενόμενο, ανεβάζοντας σε πάνω από 25 δισ. ευρώ τη συνολική ζημιά της από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Το κόστος αυτό θα εξαφανίσει πάνω από το 50% των προβλεπόμενων κερδών, ύψους 4,45 δισ. ευρώ, της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την περίοδο αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις τριών αναλυτών.
Οι πρόσθετες προβλέψεις θα πλήξουν τα λειτουργικά αποτελέσματα (του τρίτου) τριμήνου, που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 27 Οκτωβρίου, ανέφερε η Volkswagen σε ανακοίνωσή της.
Η σημαντική αύξηση των οικονομικών προβλημάτων της Volkswagen έρχεται 15 μήνες μετά τον διακανονισμό που πέτυχε με τις Αρχές των ΗΠΑ για την επαναγορά ή επισκευή περίπου 500.000 προβληματικών οχημάτων, περιλαμβανομένων των μοντέλων Golf, Jetta και Audi A3.
Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα (29/9) ότι τα σχέδιά της φαίνεται ότι θα πάρουν σημαντικά περισσότερο χρόνο και ότι είναι τεχνικά πολύ δυσκολότερα από το αναμενόμενο.
Οι περιπλοκές, που δεν εξειδικεύθηκαν, αντιστοιχούν σε περίπου 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης