Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Volkswagen αποσύρει τα σχέδια πώλησης της Ducati, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα συνδικάτα

H Volkswagen αποσύρει τα σχέδια πώλησης της Ducati, εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα συνδικάτα
Η Ducati είχε επιλέξει πέντε υποψήφιους τον Ιούλιο 2017, οι οποίοι αναμενόταν να προβούν σε δεσμευτικές προσφορές μέχρι τον Οκτώβριο, όπως είχε ανακοινώσει
Στον «πάγο» βάζει  ο όμιλος Volkswagen (VW) τα σχέδια  πώλησης της εταιρείας μοτοσικλετών Ducati εν μέσω των έντονων αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σύμφωνα με επικεφαλής ιταλικού εργατικού σωματείου, τον οποίο επικαλείται το Bloomberg.
«Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati είπε στους εργάτες την Παρασκευή (29/9) ότι το εποπτικό συμβούλιο της VW αποφάσισε να σταματήσει τη διαδικασία πώλησης», δήλωσε ο Bruno Papignani, περιφερειακός επικεφαλής της ένωσης FIOM CIGL και πρόσθεσε:
«Η IG Metall υποστήριξε και βοήθησε τους εργαζομένους της Ducati στο αίτημά τους να παραμείνουν στον όμιλο της VW που πρέπει να συνεχίσει να επενδύει στην εταιρεία μας.»
Η Volkswagen εξέταζε την πώληση της Ducati ως τμήμα της προσπάθειας εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα βαριά πρόστιμα, που της επιβλήθηκαν για το σκάνδαλο των ρύπων.
H εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων Audi του ομίλου VW,  στην οποία ανήκει η Ducati, είχε προσλάβει την Evercore Partners Inc., ως σύμβουλο σχετικά με τις στρατηγικές της επιλογές τον Απρίλιο 2017.
Στέλεχος της Ducati είχε αρνηθεί να τοποθετηθεί για τη διαδικασία πώλησης, ενώ ο εκπρόσωπος της VW, Eric Felber δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει τις φήμες της αγοράς.
Η πώληση της Ducati θα μπορούσε να ενισχύσει το «θησαυροφυλάκιο» της VW κατά περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το τρίτο τρίμηνο του 2017 ο όμιλος VW επιβαρύνθηκε με ένα πρόσθετο κόστος 2,5 δισ. ευρώ, καθώς τα σχέδιά του για την επαναγορά ή επισκευή πετρελαιοκίνητων οχημάτων, που είχε πωλήσει στις ΗΠΑ αποδεικνύονται πιο περίπλοκα, με αποτέλεσμα η συνολική ζημιά από το σκάνδαλο των ρύπων πριν από δύο χρόνια να ανέρχεται στα  25 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Ducati είχε επιλέξει πέντε υποψήφιους τον Ιούλιο 2017, οι οποίοι αναμενόταν να προβούν σε δεσμευτικές προσφορές μέχρι τον Οκτώβριο, όπως είχε ανακοινώσει.
Μεταξύ αυτών συγκαταλεγόταν η οικογενειακή εταιρεία Benitton Edizione Srl και ο πρώην ιδιοκτήτης Investindustrial Spa.
Οι υποψήφιοι αξιολόγησαν τη Ducati με το ποσό των 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως γράφει το Bloomberg.
Η Audi εξαγόρασε τη Ducati από την ιταλική εταιρεία Investindustrial για περίπου 860 εκατομμύρια ευρώ το 2012.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης