Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το μέλλον της οικονομίας μας θα παραμείνει στενά συνδεδεμένο με την ΕΕ

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Το μέλλον της οικονομίας μας θα παραμείνει στενά συνδεδεμένο με την ΕΕ
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit πρέπει να απομακρυνθεί
Τη θέση ότι το μέλλον της βρετανικής οικονομίας θα παραμείνει στενά συνδεδεμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά το Brexit, διατύπωσε σήμερα (2/10) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του κυβερνόντος Συντηρητικού Κόμματος.
Ειδικότερα, ο Hammond διευκρίνησε ότι παρά το γεγονός ότι το μέλλον της βρετανικής οικονομίας θα παραμείνει στενά συνδεδεμένο με την ΕΕ, το πολιτικό μέλλον της χώρας θα είναι αυτόνομο, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι κατά τη διάρκεια των ετών η πολιτική των Βρυξελλών διαφοροποιήθηκε.
«Η διαδικασία διαπραγμάτευσης της εξόδου μας από της ΕΕ έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα, η οποία έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση των επενδύσεων», τόνισε ο Hammond, για να συνεχίσει λέγοντας ότι «πρέπει να διώξουμε αυτή την αβεβαιότητα».
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που οδήγησε στην αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «ο λαός ψήφισε να ανακτήσει τον έλεγχο και είναι δουλεία μας τώρα να υλοποιήσουμε αυτή την απόφαση».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η χώρα οφείλει να επιλύσει τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που έχει επιφέρει η αβεβαιότητα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «στόχος μας είναι να κάνουμε τη Βρετανία ασφαλέστερη, ισχυρότερη και πλουσιότερη».
«Δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε τις δυσκολίες ούτε να υποτιμήσουμε την πολυπλοκότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Hammond, ο οποίος ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «με συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και ενότητα θα επιτύχουμε».
«Θα πραδώσουμε ένα Brexit που θα λειτουργεί για τη Βρετανία, και με αυτόν τον τρόπο θα εξαπολύσουμε τη δυναμική του έθνους μας», καταλήγει ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης