Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ford δημιουργεί ομάδα για να επιταχύνει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων

tags :
Η Ford δημιουργεί ομάδα για να επιταχύνει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων
Η Ford δεν έχει αλλάξει το προηγουμένως ανακοινωθέν σχέδιό της να δαπανήσει 4,5 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών
Η Ford δημιούργησε μία ομάδα για να επιταχύνει την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, η αποστολή της οποίας είναι να "θέσουν το πλαίσιο" και να "πάρουν ταχύτερες αποφάσεις", όπως δήλωσε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο CEO της εταιρείας.
Ο στόχος της ομάδας "Edison" της Ford, είναι να εντοπίσει και να αναπτύξει εταιρικές σχέσεις με άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων προμηθευτών, σε ορισμένες αγορές, σύμφωνα με τον Sherif Marakby, αντιπρόεδρο του τμήματος αυτόνομων οχημάτων και ηλεκτροκίνησης.
Η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα έχει «σημαντικά περιθώρια αύξησης» παγκοσμίως, καθώς οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν νόμους και ποσοστώσεις για τις εκπομπές αερίων, ανέφερε ο Marakby σε συνέντευξή του.
Είπε ότι η ομάδα θα εδρεύει στην περιοχή του Ντιτρόιτ και θα συνεργαστεί με τις ομάδες ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στην Κίνα και την Ευρώπη.
Η Κίνα, η Ινδία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακοινώσει σχέδια για τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που κινούνται με κινητήρες καύσης και ορυκτά καύσιμα μεταξύ 2030 και 2040.
Ο Marakby δήλωσε ότι η ομάδα Edison "θα εξετάσει ολοκληρωτικά την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων".
"Η ιδέα είναι να σκεφτούμε, να κινηθούμε γρήγορα και να πάρουμε ταχύτερες αποφάσεις" για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς η ζήτηση αυξάνεται, όπως και η τεχνολογική πρόοδος, πρόσθεσε.
Η Ford δεν έχει αλλάξει το προηγουμένως ανακοινωθέν σχέδιό της να δαπανήσει 4,5 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών, δήλωσε ο Marakby.
Αρνήθηκε να πει πόσα νέα ηλεκτρικά οχήματα η Ford θα προσθέσει στο μέλλον στο στόλο της.
Η νέα ομάδα θα αναφέρεται στον Ted Cannis, ο οποίος έχει οριστεί ως παγκόσμιος διευθυντής ηλεκτροκίνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης