Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs εξετάζει την έναρξη συναλλαγών με bitcoin

Η Goldman Sachs εξετάζει την έναρξη συναλλαγών με bitcoin
Εάν η Goldman προχωρήσει στην κίνηση αυτή, θα είναι η πρώτη τράπεζα της Wall Street, που θα εισέλθει στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων
Η Goldman Sachs φλερτάρει έντονα με την ιδέα της δημιουργίας ενός ανταλλακτηρίου συναλλαγών bitcoin.
Η τράπεζα που είναι από τα «βαριά» χαρτιά της Wall Street, βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο,για την πιθανή δημιουργία εμπορικών συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal.
"Σε απάντηση στο ενδιαφέρον των πελατών μας για τα ψηφιακά νομίσματα, διερευνάμε τον καλύτερο τρόπο να τους εξυπηρετήσουμε σε αυτό το πλαίσιο", δήλωσε εκπρόσωπος της Goldman.
Εάν η Goldman προχωρήσει στην κίνηση αυτή, θα είναι η πρώτη τράπεζα της Wall Street, που θα εισέλθει στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, η οποία φέτος έχει εκτοξευθεί σε αξία.
Η C-Suite της Goldman έχει κρατηθεί μακριά από τα ψηφιακά νομίσματα.
Εν τω μεταξύ, η υπόλοιπη Wall Street έχει ανάμεικτα συναισθήματα.
Από τη μία πλευρά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan, Jamie Dimon, κάλεσε το bitcoin "μία απάτη" και το παρομοίωσε με τη φούσκα της τουλίπας του 1600.
Από την άλλη, ο James Gorman, διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, έχει υιοθετήσει μία πιο μετριοπαθή στάση σχετικά μετο bitcoin, λέγοντας την περασμένη εβδομάδα ότι είναι "κάτι περισσότερο από μία μανία".
Το bitcoin, που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά κρυπτονομισμάτων, έχει αυξηθεί κατά 360% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης