Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα μετά από έξι χρόνια εμφυλίου στη Συρία

Ron Paul Institute: Οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τίποτα μετά από έξι χρόνια εμφυλίου στη Συρία
Ως απόλυτα αποτυχημένη χαρακτηρίζει την πολιτική των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή, ο Ron Paul
Μία ανατρεπτική εκτίμηση για τις ΗΠΑ και τον ρόλο τους στον εμφύλιο της Συρίας, παρουσιάζει σε άρθρο του ο Ron Paul, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στο άρθρο του, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ron Paul Institute, αναλύει τη δράση των ΗΠΑ στη Συρία, τις συμμαχίες τους, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος του σε αυτήν την πολύνεκρη και πολύχρονη εμφύλια διαμάχη ήταν αρνητικός.
Αναλυτικότερα στο άρθρο αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σήμερα που o ISIS φαίνεται ότι ηττήθηκε στη Συρία, με τον συριακό στρατό να «καθαρίζει» ορισμένα από τα προπύργια του ISIS στις ανατολικές περιοχές της χώρας, οι οπαδοί του παρεμβατισμού στην Ουάσιγκτον αναζητούν δικαιολογίες προκειμένου να διατηρηθεί η παράνομη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη Συρία.
Άλλωστε εξ αρχής η δικαιολογία που χρησιμοποίησαν προκειμένου να παρέμβουν έχει αποδειχθεί ότι ήταν ένα ακόμη ψέμα.
Ας μην ξεχνάτε ότι το πρόεδρος Obama αρχικά τάχθηκε υπέρ της παρέμβασης των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία προκειμένου «να αποτραπεί η γενοκτονία» των Yazidis και υποσχέθηκε ότι δεν θα αποστέλλονταν αμερικανικά στρατεύματα.
Αυτό συνέβη πριν από τρία χρόνια και ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να είναι όλο και πιο παρεμβατικός την ίδια ώρα που ο κογκρέσο φροντίζει να αποφύγει τις συνταγματικές του υποχρεώσεις.
Οι ΗΠΑ έφτιαξαν στρατιωτικές βάσεις στη Συρία ακόμη και εάν δεν τους δόθηκε ποτέ η άδεια να το πράξουν!
Απλά φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν οι Σύροι αποφάσιζαν να φτιάξουν στρατιωτικές βάσει στις ΗΠΑ, ενώ εμείς δεν το θέλουμε.
Μετά από έξι χρόνια πολέμου η συριακή κυβέρνηση έχει, σχεδόν, νικήσει τον ISIS και την al-Qaeda, ενώ αυτοί που στήριξαν οι ΗΠΑ αποδείχθηκε ότι ήταν είτε ισλαμιστές εξτρεμιστές ή Κούρδοι μισθοφόροι.
Σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δύο δισ. δολαρίων σε μαχητές στην Συρία μέσω της ανατολικής Ευρώπης.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του εξοπλισμού έχει καταλήξει στα χέρια του ISIS είτε άμεσα, είτε έμμεσα καθώς οι «σύμμαχοι» των ΗΠΑ φρόντιζαν να τον πάρουν μαζί τους μόλις «μετακόμιζαν» στις τάξεις είτε του ISIS, είτε της al-Qaeda.
«Ο Assad πρέπει να φύγει», απαιτούσε ο πρόεδρος Obama το 2011, κατηγορώντας τον Σύρο ηγέτη για γενοκτονία των συμπατριωτών του και προσέθετε ότι η αλλαγή του καθεστώτος ήταν ο μοναδικός τρόπος για να σωθούν οι Σύροι.
Στις αρχές του 2017, όταν το ανατολικό Aleppo βρίσκονταν στα πρόθυρα να απελευθερωθεί από τον συριακό στρατό, οι νέο-συντηρητικοί προειδοποιούσαν ότι ο Assad θα σκότωνε όλους τους κατοίκους της πόλης.
Προειδοποιούσαν ότι ο πληθυσμός του Aleppo θα έπρεπε να απελευθερωθεί από την κατοχή του συριακού στρατού.
Αλλά τελικά συνέβη κάτι εντελώς διαφορετικό.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση του ΟΗΕ περί των 600.000 προσφύγων επέστρεψαν στη Συρία έως τον Αύγουστο.
Οι μισοί εξ αυτών γύρισαν στο Aleppo, δηλαδή εκεί που μας είχαν πει ότι εάν πήγαιναν θα τους σκότωνε ο Assad.
Τι συνέβη; Οι νέο-συντηρητικοί και αυτοί που τάσσονται υπέρ του «παρεμβατισμού για ανθρωπιστικούς λόγους» έλεγαν ψέματα.
Όπως έλεγαν ψέματα για τη Λιβύη, το Ιράκ και πολλά άλλα.
Αν και δεν καλύφθηκε από τα mainstream ΜΜΕ, πρόεδρος της συριακής βουλής εκλέχθηκε ένας χριστιανός.
Ο νέος πρόεδρος είναι 58 ετών, είναι Ορθόδοξος Χριστιανός, έχει σπουδάσει νομικά και είναι μέλος του κόμματος Baath, του Σύρου προέδρου Assad.
Πόσοι Χριστιανοί έχει η «σύμμαχός» μας Σ. Αραβία στο κοινοβούλιό της;
Ωχ συγνώμη, ξέχασα ότι η Σ. Αραβία δεν έχει εκλεγμένο κοινοβούλιο.
Γιατί άραγε φαίνεται ότι η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, πάντα, καταλήγει να πλήττει περισσότερο απ’ όλους τους Χριστιανούς;
Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί υπέφεραν περισσότερο από την εισβολή των ΗΠΑ το 2003.
Στην πραγματικότητα δεν απέμεινε κανένας Χριστιανός.
Γιατί δεν υπάρχουν περισσότεροι Χριστιανικοί Όμιλοι στις ΗΠΑ που να ζητούν την έξοδο μας από τη Μέση Ανατολή;
Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αποφασίσουν μόνες τους να το πράξουν.
Με τον ISIS να μην έχει εντελώς ηττηθεί στη Συρία, αρκετοί στην Ουάσιγκτον ζητούν ο αμερικανικός στρατός να διατηρήσει την παράνομη κατοχή τμημάτων της χώρας προκειμένου να μειώσει την επιρροή του Ιράν!
Βέβαια πριν εισβάλουν οι ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία, η επιρροή του Ιράν ήταν πολύ μικρότερη!
Δηλαδή οι εισβολές των ΗΠΑ δημιουργούν νέα προβλήματα τα οποία μπορούν να λυθούν μόνο με μεγαλύτερη παρεμβατικότητα;
Η αμυντική βιομηχανία δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί καλύτερο σκηνικό προκειμένου να κλέψει τους Αμερικανούς και να πλουτίσει η ίδια.
Τι έχουμε πετύχει, άραγε, στη Συρία; Τίποτα καλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης