Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Τσέχος πρωθυπουργός στο πλευρό της Skoda – Η VW θέλει να μεταφέρει μέρος της παραγωγής στη Γερμανία

tags :
Ο Τσέχος πρωθυπουργός στο πλευρό της Skoda – Η VW θέλει να μεταφέρει μέρος της παραγωγής στη Γερμανία
Η κυβέρνηση έχει έντονο ενδιαφέρον ότι όλες οι προγραμματισμένες επενδύσεις της VW και της Skoda στην Τσεχική Δημοκρατία θα πραγματοποιηθούν
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Bohuslav Sobotka θέλει να συναντήσει την ηγεσία και τα συνδικάτα στη μονάδα της Volkswagen, Skoda Auto, για να συζητήσει οποιαδήποτε πιθανή κίνηση της VW να μεταφέρει τμήματα της παραγωγής στη Γερμανία, όπως δήλωσε σήμερα 4 Οκτωβρίου 2017, το γραφείο του πρωθυπουργού.
Πηγές της Volkswagen ανέφεραν στο Reuters ότι οι διαχειριστές και τα σωματεία προσπαθούν να περιορίσουν τον ανταγωνισμό από την χαμηλού κόστους Skoda, μεταφέροντας μέρος της παραγωγής στη Γερμανία, ενώ θέλουν η τσεχική εταιρεία να πληρώνει περισσότερο για την κοινή τεχνολογία που μοιράζονται.
"Η κυβέρνηση έχει έντονο ενδιαφέρον ότι όλες οι προγραμματισμένες επενδύσεις της VW και της Skoda στην Τσεχική Δημοκρατία θα πραγματοποιηθούν και ότι η παραγωγή δεν θα μετακινηθεί εκτός χώρας", ανέφερε η δήλωση.
Ο Sobotka σκοπεύει σύντομα να συναντήσει το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Skoda, υπεύθυνο για το ανθρώπινο δυναμικό και τον επικεφαλής της εργατικής ένωσης της Skoda , για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες.
Ο επικεφαλής του συνδικάτου δήλωσε ότι μία μερική μετατόπιση της παραγωγής, μπορεί να κοστίσει 2.000 θέσεις εργασίας.
"Θέλουν να γεμίσουν τα γερμανικά εργοστάσια", δήλωσε στο τσέχικο πρακτορείο ειδήσεων CTK .
"Το VW Passat δεν τα πάει καλά σε πωλήσεις, αλλά βλέπουν ότι το (Skoda) Superb πουλά και θέλουν να μεταφέρουν την παραγωγή του στη Γερμανία ".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης