Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Αναγκαία μια μεταβατική συμφωνία για το Brexit μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017

BoE: Αναγκαία μια μεταβατική συμφωνία για το Brexit μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017
Το Brexit θέτει «ουσιαστικούς κινδύνους», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της BoE, Sam Woods
Οι τράπεζες της Βρετανίας χρειάζονται μια αδιαμφισβήτητη μεταβατική συμφωνία για το Brexit μέχρι τα Χριστούγεννα, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχομένως άτακτη μετατόπιση ανθρώπων και επιχειρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE), Sam Woods.
Ο Woods δήλωσε ότι ενώ η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί μια συμφωνία για να γεφυρώσει την αποχώρηση από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019 και την έναρξη νέων όρων για το εμπόριο, η θέση της ΕΕ είναι ακόμα ασαφής και ο χρόνος περνά.
«Αν φτάσουμε στα Χριστούγεννα και οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με αυτό το θέμα, θα μειωθούν οι οριακές αποδόσεις», δήλωσε ο Woods στο ετήσιο City Bankquet στην οικονομική περιοχή «Square Mile» του Λονδίνου.
Χωρίς μια νομικά δεσμευτική μεταβατική συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους, οι τράπεζες θα πρέπει να αρχίσουν να υποβάλουν αιτήσεις για άδειες κατά το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους, ώστε να δοθεί αρκετός χρόνος στις ρυθμιστικές αρχές να τις επεξεργαστούν.
«Ο αντίκτυπος αυτής της πρώτης φάσης του σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης για τις θέσεις εργασίας θα είναι σχετικά ήπιος», δήλωσε ο Woods, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Προληπτικής Εποπτείας (PRA) της BoE.
Το Brexit θέτει «ουσιαστικούς κινδύνους» στον στόχο της BoE να διατηρήσει σταθερές τις τράπεζες, συνέχισε ο Woods, προσθέτοντας, όμως, ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να τις αντιμετωπίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης