Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου - Στα 1,718 δολ. η ισοτιμία

Πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου - Στα 1,718 δολ. η ισοτιμία
Η κατάσταση στην Καταλονία και οι πιθανές αρνητικές συνέπειες που μπορεί να εχει στην ισπανική οικονομία, επηρεάζουν αρνητικά το ευρώ
Πτωτικά κινείται σήμερα (5/10) το ευρώ έναντι του δολαρίου.
Το απόγευμα, (στις 17:30 ώρα Ελλάδεο) το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,718 δολάρια από το επίπεδο των 1,1759 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες (4/10) το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.
Η κατάσταση στην Καταλονία και οι πιθανές αρνητικές συνέπειες που μπορεί να εχει στην ισπανική οικονομία, επηρεάζουν αρνητικά το ευρώ.
Το Συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας ματαίωσε σήμερα τη σύγκληση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου της Καταλονίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.
Στο μέτωπο των οικονομικών ειδήσεων, τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία πραγγματοποιήθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, δείχνουν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στον περιορισμό του προγράμματος ποσοστικής χαλάρωσης (QE) με "προοδευτικό τρόπο" και "προσεκτικά βήματα".
Όπως διαφαίνεται από τα πρακτικά που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η ΕΚΤ φαίνεται να προκρίνει μία σημαντική μείωση του πλαφόν των ομολόγων που αγοράζει κάθε μήνα, προκειμένου να μπορέσει να επιμηκύνει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τη χρονική διάρκεια του προγράμματος.
Έτσι, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλύτες, είναι πολύ πιθανόν το μηνιαίο όριο των 60 δισ. ευρώ που είναι σήμερα, να περιοριστεί στα 20 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης