Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι τραυματισμοί από πυροβολισμούς στοιχίζουν στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ… 3 δισ. δολάρια

Οι τραυματισμοί από πυροβολισμούς στοιχίζουν στο σύστημα υγείας των ΗΠΑ… 3 δισ. δολάρια
Αν και οι τραυματισμοί που σχετίζονται με όπλα, προβληματίζουν ιδιαίτερα τη δημόσια υγεία, έχοντας σημαντικές οικονομικές συνέπειες, η έρευνα στον τομέα αυτό έχει περιοριστεί λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης
Οι τραυματισμοί που προέρχονται από πυροβολισμούς όπλων, μεταφράζονται σε περίπου 3 δισ. δολάρια κόστος στα νοσοκομεία στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Health Affairs.
Οι ασθενείς χρεώνονται περίπου 5.000 δολάρια κατά μέσο όρο για περιστατικά έκτακτης ανάγκης και περίπου 96.000 δολάρια κατά μέσο όρο για υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία επικεντρώθηκε σε ασθενείς που ζούσαν όταν έφτασαν στα επείγοντα.
Η ανάλυση πιθανώς υποτιμά το κόστος αυτών των τραυματισμών, υποστηρίζουν οι συντάκτες της, επειδή δεν παρακολουθεί τους ασθενείς σε βάθος χρόνου και συνεπώς δεν μπορεί να εντοπίσει παράγοντες όπως η ανάγκη για εισαγωγή ξανά στο νοσοκομείο, τα έξοδα αποκατάστασης και το χαμένο εισόδημα των τραυματιών.
"Αν και οι τραυματισμοί που σχετίζονται με όπλα, προβληματίζουν ιδιαίτερα τη δημόσια υγεία, έχοντας σημαντικές οικονομικές συνέπειες, η έρευνα στον τομέα αυτό έχει περιοριστεί λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης", ανέφεραν οι συγγραφείς, σημειώνοντας ότι, ενώ οι θάνατοι από πυροβολισμούς είναι περίπου όσοι προκαλούνται από λοιμώξεις, η χρηματοδότηση της έρευνας σχετικά με τη βία με όπλα ισοδυναμεί με μόλις 0,7% της χρηματοδότησης της έρευνας για τις λοιμώξεις.
Η έρευνα αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με τους συντάκτες της, επειδή "μόνο με μία προσέγγιση που βασίζεται στην τεκμηριωμένη δημόσια υγεία, μπορεί να μειωθεί η σημαντική ιατρική και οικονομική επιβάρυνση που προκύπτει από τα περιστατικά".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης