Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Deutsche Bank απελευθερώνει την ψηφιακή της πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών

tags :
Η Deutsche Bank απελευθερώνει την ψηφιακή της πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών
Η κίνηση της Deutsche Bank δείχνει μια ευρύτερη τάση των τραπεζών της Wall Street, να κάνουν στροφή προς την τεχνολογία
Η Deutsche Bank, η οποία είναι μία από τις τελευταίες μεγάλες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις που εδρεύει στην ιστορική περιοχή της Νέας Υόρκης κοντά στη Wall Street, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα ευρύ φάσμα κωδικών στο κοινό, για μία από τις πλατφόρμες της.
"Η τράπεζα θα διαθέσει πάνω από 150.000 σειρές κωδικών από την βραβευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα Autobahn στον δημόσιο τομέα, έτσι ώστε οι εμπορικές εφαρμογές από διαφορετικούς παρόχους, να μπορούν να την χρησιμοποιούν ως κοινόχρηστο εργαλείο και να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους", ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Η πλατφόρμα Autobahn της Deutsche Bank παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε μία σειρά από εργαλεία, για να βοηθήσουν στην εκτέλεση συναλλαγών μεταξύ διάφορων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων.
Ο κώδικας, σύμφωνα με την τράπεζα, θα ενσωματωθεί επίσης στην πλατφόρμα Symphony, την χαρακτηρισμένη ως "δολοφόνο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου".
Η πλατφόρμα Symphony επιτρέπει σε επενδυτές και σε άλλα άτομα που εργάζονται σε περιβάλλοντα με υψηλό επίπεδο διαβάθμισης, να επωφελούνται από την κρυπτογράφηση και την ασφάλεια της επιχείρησης ενώ συνομιλούν ηλεκτρονικά, είτε γραπτώς είτε μέσω συνομιλιών.
Πολλοί από τους υποστηρικτές της, συμπεριλαμβανομένης της Deutsche Bank, μπήκαν πίσω από την εταιρεία για να ασκήσουν πίεση στο μονοπώλιο του Bloomberg, το οποίο χρεώνει τους χρήστες του πάνω από 20.000 δολάρια ετησίως για συνδρομή στο τερματικό του.
Κατά κάποιο τρόπο, η συνεργασία με την Deutsche Bank παρέχει στη Symphony ένα άλλο εργαλείο, για να ανταγωνιστεί το Bloomberg.
Η δημιουργία εφαρμογών και πλατφορμών ανοιχτών στο κοινό για χρήση ή τροποποίηση - κοινώς ονομαζόμενη open source - είναι κοινή στις επιχειρήσεις της Silicon Valley, αλλά σπάνια σε αυτές της Wall Street, όπου οι επιχειρήσεις προστατεύουν πολύ περισσότερο τις πληροφορίες και την τεχνολογία των ιδιοκτητών τους.
Ως εκ τούτου, η κίνηση της Deutsche Bank δείχνει μια ευρύτερη τάση των τραπεζών της Wall Street, να κάνουν στροφή προς την τεχνολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης