Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά 33 χιλ. υποχώρησαν οι θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο 2017 - Στο 4,2% η ανεργία

ΗΠΑ: Κατά 33 χιλ. υποχώρησαν οι θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο 2017 - Στο 4,2% η ανεργία
Οι τυφώνες Harvy και Irma προκάλεσαν την πρώτη συρρίκνωση μετά από επτά χρόνια
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (6/10) επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, δεχόμενες σημαντικό πλήγματα από τους πρόσφατους τυφώνες Harvey και Irma που έπληξαν τη χώρα.
Συγκεκριμένα, το εργατικό δυναμικό της χώρας μειώθηκε κατά 33 χιλ. θέσεις, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως των 75 χιλ. θέσεων, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται οι πιθανές επιπτώσεις των τυφώνων.
Τα παραπάνω αποτελέσματα συνιστούν την πρώτη συρρίκνωση που κατέγραψε η αγορά εργασίας της χώρας, μετά από επτά έτη συνεχούς ανάπτυξης.
Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας, το οποίος δεν επηρεάστηκε από τους τυφώνες, υποχώρησε περαιτέρω, και συγκεκριμένα στο 4,2% έναντι 4,4% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που συνιστά το χαμηλότερο ποσοστό από τον Δεκέμβριο του 2000.
Σε ότι αφορά τους μισθούς, αυτοί κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,5% στα 26,55 δολ. ανά ώρα, ενώ ο μέσος όρος εβδομαδιαίων ωρών εργασίας παρέμεινε αμετάβλητος.
Παράλληλα, η κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τον Αύγουστο 2017, στις 169 χιλ. θέσες, έναντι 156 χιλ. των αρχικών εκτιμήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης