Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Εκκενώνεται η Νέα Ορλεάνη καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Νέιτ που σκότωσε 27 άτομα στις ΗΠΑ

Reuters: Εκκενώνεται η Νέα Ορλεάνη καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Νέιτ που σκότωσε 27 άτομα στις ΗΠΑ
Ο Νέιτ μετατράπηκε σε τυφώνα από τροπική καταιγίδα και κινείται με ταχύτητα 35 χλμ. ανά ώρα με ανέμους ταχύτητας 100 χλμ
Στην εκκένωση της Νέας Ορλεάνης προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές καθώς πλησιάζει η τροπική καταιγίδα Νειτ που στοίχισε ήδη τη ζωή σε 27 ανθρώπους από το πέρασμά της από την κεντρική Αμερική.
Όπως υποστήριξε στο Reuters ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Mitch Landrieu, οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με μια νέα καταστροφή καθώς ο τυφώνας πλέον Νέιτ βρίσκεται στην πόρτα τους.
«Δεν είναι κατ' ανάγκη η βροχή αλλά οι άνεμοι και τα κύματα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης» υποστήριξε ο δήμαρχος
Ο Νέιτ βρίσκεται στην κατηγορία 1 για τυφώνες καθώς από καταιγίδα έχει μετατραπεί σε τυφώνα και κινείται με ταχύτητα 35 χλμ. ανά ώρα με ανέμους ταχύτητας 100 χλμ. την ώρα και ριπές που φθάνουν έως και τα 120 χλμ. την ώρα.
Ο Νέιτ κατευθύνεται και προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου το προσωπικό πολλών εξεδρών άντλησης πετρελαίου και αερίου απομακρύνθηκε.
Οι αρχές της Νέας Ορλεάνης, στην Πολιτεία Λουιζιάνα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, εξέδωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας για το απόγευμα του Σαββάτου και εντολή υποχρεωτικής ή εθελοντικής απομάκρυνσης σε ορισμένες περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε πλημμύρες.
Το νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ επλήγη ήδη σκληρά το τελευταίο διάστημα από δύο κυκλώνες: τον Χάρβεϊ, που σάρωσε το Τέξας και τη Λουιζιάνα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 42 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, και την Ίρμα, κατηγορίας 5, που χτύπησε τη Φλόριντα προκαλώντας τουλάχιστον 12 θανάτους.
Η τροπική καταιγίδα Νέιτ ήδη προκάλεσε την καταστροφή γεφυρών, πλημμύρες σε δρόμους και κατολισθήσεις στην κεντρική Αμερική. Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς των χωρών της περιοχής, η καταιγίδα άφησε πίσω της 12 νεκρούς στη Νικαράγουα, 10 στην Κόστα Ρίκα, τρεις στην Ονδούρα και δύο στο Ελ Σαλβαδόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης